Vágólapra másolva!
Miklós Edit közel egy év után indul ismét versenyen: a magyar alpesi síző januárban elszenvedett súlyos térdsérülését követően elsőként pénteken a kanadai Lake Louise-ban áll rajthoz.

"Az utóbbi három hétben remek körülmények között tudtunk készülni, jó döntés volt, hogy hamarabb utaztunk ki Amerikába. Főként szuperóriás-műlesiklást és lesiklást edzettünk.

Voltak másfél perces hosszúságú pályáim, amikor 120 km/órás sebességgel csúsztam és nagyokat ugrattam"

- számolt be felkészüléséről a lesiklásban olimpiai hetedik helyezett versenyző, aki szerint mindenképp jó volt a versenyre hangolódáshoz újra érezni a sebességet és az adrenalint.
Az MTK csíkszeredai születésű sízője arról is beszélt, hogy a térde "jól viselkedett", egyáltalán nem fájt. Noha tavaly fantasztikusan kezdte a szezont a kanadai helyszínen, ezúttal nem fogalmazott meg konkrét elvárást magával szemben, mindössze annyi célt jelölt meg, hogy újra visszarázódjon a versenyzésbe. Egy éve lesiklásban egy-egy tizedik és harmadik, míg szuperóriás-műlesiklásban 13. helyet gyűjtött.

Hosszú és kemény rehabilitáción van túl Miklós Edit Forrás: MTI/Veres Nándor

Svájci edzője, Stefan Abplanalp bizakodó a versenyző formáját illetően, ugyanis meglátása szerint nagyon jól sikerült az egyesült államokbeli Copper Mountainben tartott edzéssorozat. Hozzátette, tanítványának még mindig szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy "megtanuljon újra versenyezni".

- nyilatkozta a szakember.
Miklós Edit a keddi hivatalos edzésen a 34. időt érte el, de ez korántsem mérvadó, sok versenyző a léceit próbálja ki, a különböző íveket teszteli. Csütörtökön még egy tréning lesz, majd magyar idő szerint pénteken és szombaton 20.30-tól lesikló, vasárnap 19 órától pedig szuperóriás-műlesikló futamot rendeznek a világkupában.