Froome indul a Girón, történelmet írhat

Chris Froome
Great Britain's Christopher Froome celebrates his overall leader yellow jersey on the podium at the end of the 181,5 km fourteenth stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race on July 15, 2017 between Blagnac and Rodez. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
Vágólapra másolva!
Az idei Tour de France-on és a Vuelta a Espanán győztes brit Chris Froome visszaigazolta, hogy rajhoz áll a jövő évi olasz kerékpáros körversenyen, a Giro d'Italián

Amennyiben Froome a Girón is diadalmaskodna, ő lenne a sportág történetében a harmadik, aki egyszerre birtokolja a három nagy háromhetes viadal bajnoki címét. A belga Eddy Merckx 1972/73-ban sorozatban négy, míg a francia Bernard Hinault 1982/83-ban megszakítás nélkül három nagy körversenyen győzött.

A sárga és a piros trikó után a rózsaszínt célozza meg Chris Froome Forrás: DPPI/De Waele Tim

Merckxen és Hinault-n kívül további négy olyan kerékpáros van - a francia Jacques Anquetil, a spanyol Alberto Contador, az olasz Felice Gimondi és Vincenzo Nibali -, aki mind a három nagy körversenyt megnyerte. Froome a rózsaszín trikó megszerzésével ehhez a társasághoz csatlakozhatna.
Froome utoljára 2010-ben állt rajthoz az olasz körversenyen, amelynek igazgatója, Mauro Vegni még októberben is hangsúlyozta: szeretné, ha a brit bringás ismét nyeregbe ülne a Girón.
A Giro d'Italiát jövőre május 4. és 27. között rendezik, az első három szakaszra Izraelben kerül sor.