Evezésben indulna a tokiói olimpián a Tour de France korábbi győztese

147198993 Horizontal
Overall leader's yellow jersey, British Bradley Wiggins, celebrates on the podium at the end of the 120 km and last stage of the 2012 Tour de France cycling race starting in Rambouillet and finishing in the famous Paris-Champs-Elysees Avenue, on July 22, 2012. AFP PHOTO POOL / JEROME PREVOST / AFP PHOTO / POOL / JEROME PREVOST
Vágólapra másolva!
Bradley Wiggins indul a brit ergométeres bajnokságon, Mark Hunter szerint az ötszörös olimpiai bajnok kerékpárosnak van esélye bekerülni az evezősök olimpiai csapatába.

"Egy fenomenális sportoló, akit izgat a kihívás, hogy mire képes" - mondta Wiggins jövő szombati próbatételéről a britek 39 éves olimpiai és világbajnok evezőse. Hunter hozzátette: a 37 éves Wigginst a kétszeres olimpiai bajnok evezős, James Cracknell készíti fel a versenyre, és így számára cseppet sem lenne meglepő, ha a Tour de France első brit győztese (2012) az ergométer után a vízen is kipróbálná magát.

2012-ben néhány nappal a Tour-győzelem után az egyéni időfutamon is győzött a londoni olimpián, 2016-ban Rióban csapatidőtudamban nyert aranyat Bradley Wiggins Forrás: AFP/Eric Feferberg

árulta el Hunter, aki szerint a profi kerékpározóként már tavaly visszavonult Wiggins új célokat keres magának, és minden bizonnyal óriási motivációt jelent számára, hogy másik sportágban is kivívja az olimpiai részvétel lehetőségét. Hunter szerint az alkalom Wigginsnek kedvez, hiszen a brit nyolcas több tag visszavonulása után jelenleg átalakulási fázisban van, és így több hely is kiadó benne.