Újabb olimpiai bajnok orosz atlétát tiltottak el

World Athletics Championship Athletics Championship IAAF World Athletics Champions Russia Moscow 2013 Luzhniki stadium MARATHON FINAL ATHLETE Kseniya Ryzhova Antonina Krivoshapka Yulia Gushchina Tatyana Firova women's 4x400m relay 4x400m relay Russian fla
(L-R) Russia's Kseniya Ryzhova, Yulia Gushchina, Antonina Krivoshapka and Tatyana Firova celebrate after winning the women's 4x400m relay final at the IAAF World Athletics Championships at the Luzhniki stadium in Moscow, Russia. Vugar Novruzoglu / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Újabb két orosz atlétát tiltottak el doppingolás miatt az olimpiai minták újraelemzése után, egyikük a váltóban arany- és ezüstérmes Julija Guscsina.

Az Orosz Atlétikai Szövetség bejelentése szerint Guscsina és a távolugró Anna Nazarova a 2012-es minták újbóli vizsgálata után bukott le.

Julija Guscsina (balról a második) küldheti vissza az érmeit a NOB-nak Forrás: Anadolu Agency/Vugar Novruzoglu

Guscsina a 2008-as pekingi játékokon tagja volt a győztes 4x100-as és a második 4x400-as női váltónak, Londonban pedig szintén ezüstérmet szerzett a 4x400-as csapattal. A 2013-as világbajnokságon is a dobogó legfelső fokára állhatott fel, akkor a 4x400-as váltóval.

Oroszország a londoni 4x400-as váltó ezüstérmét már elveszítette, mivel a 2012-es minták újraelemzése során a kvartettből Antonyina Krivosapka már korábban lebukott.

Nazarova az ötödik helyen végzett a 2012-es olimpián távolugrásban.