Nem irreális Miklós Edit dobogós szereplése az olimpián

Miklós Edit
Olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit 10 és fél hónappal sérülése után újra lesiklásban startolhatott
Vágólapra másolva!
Egyértelműen az éremszerzés Miklós Edit célja a phjongcshangi téli olimpián, s ez egyáltalán nem irreális Stark Márton, az alpesi síelők szövetségi kapitánya szerint.

A szakvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán beszélt többek között a legjobb magyar sízőről, aki november 4-én elutazott az Egyesült Államokba, s ott folytatja felkészülését a számára december elején kezdődő szezonra. Stark hangsúlyozta, hogy a szocsi játékokon lesiklásban hetedik sportoló januári súlyos térdsérülésből teljesen felépült, s azon még edzője is meglepődött, hogy a hosszú kihagyás ellenére ott tudták folytatni vele a munkát, ahol balesete előtt abbahagyták.

Miklós Edit súlyos sérülés után tér vissza Forrás: AFP/Philippe Desmazes

"Az nagyon pozitív, hogy nem egy mélyebb stádiumból kellett felépíteni a szezonját" - jegyezte meg Stark, hozzátéve, hogy egyedül a "sínapok" számában van lemaradása, de ezt a problémát novemberben próbálják pótolni.

Miklós Edit visszatérése utáni első versenyeit alaposan megnehezítethette volna a kihagyás miatti visszacsúszása a rangsorban. A kapitány azonban jelezte, találtak egy kisebb hibát a nemzetközi szövetség (FIS) szabályrendszerében, így legerősebb számában, a lesiklásban a FIS a 15. helyre sorolta most a magyar sízőt. Ez azt jelenti, hogy kedvező pozícióból startolhat már az első, Lake Louise-i világkupa-futamon. A szuper-óriásműlesiklással már más a helyzet, ott ugyanis biztosan magas rajtszámot kap majd az elején Miklós Edit.