Federer szoknyában, Murray vörös parókában

Horizontal
Britain's Andy Murray wears a tartan hat as he plays Switzerland's Roger Federer in their exhibition tennis singles match, during "Andy Murray Live" at the SSE Hydro in Glasgow, Scotland on November 7, 2017. "Andy Murray Live" is a charity fundraiser. Glasgow based charity, Sunny-sid3up, join Unicef as charity partner this year. / AFP PHOTO / Andy BUCHANAN
Vágólapra másolva!
Roger Federer bemutató teniszmérkőzésen legyőzte Andy Murrayt, aki csaknem négy hónapos kényszerpihenő után tért vissza.

A 30 éves skót játékos kedden Glasgow-ban lépett pályára a svájci sztár ellen, a 13 ezer néző előtt sorra kerülő találkozó bevételét jótékony célokra fordították. A gálán nem maradtak el a vidám jelenetek: Federer - aki vasárnaptól a londoni ATP-világbajnokságon szerepel - egy gémet egy nézőtől kölcsönkapott skót szoknyában nyert meg, míg szemmel láthatóan még nem százszázalékos ellenfele a döntő rövidítést kockás-pomponos sapkában, vörös parókában játszotta le.

Az eredmény 6:3, 3:6, 10-6 lett Federer javára.

Andy Murray a Federer elleni bemutató mérkőzésen tért vissza Forrás: AFP/Andy Buchanan

"A csípőm még nem tökéletes, de jól alakulnak a dolgok.

mondta a korábbi világelső Murray, aki a wimbledoni bajnokság negyeddöntője óta nem játszott, és jelenleg csak 16. a világranglistán. Ősszel Pekingben, Sanghajban, Bécsben és Párizsban sem indult sérülése miatt, noha mind a négy tornán, továbbá az évzáró vb-n is címvédőként vett volna részt.
A kétszeres olimpiai bajnok a tervek szerint 2018-ban a január eleji, brisbane-i tornán versenyez újra.