Vágólapra másolva!
Új szabályokkal csatáznak a következő nemzedék legjobb férfi teniszezői az U21-es ATP-világbajnokságon, amelyet keddtől szombatig rendeznek meg első alkalommal Milánóban.

A nyolcfős tornán három nyert szettre mennek a meccsek, ám

hat helyett csak négy gémig tart egy játszma, 3:3-nál pedig rövidítés következik. Nem alkalmazzák az előny-szabályt 40-40-nél, a hálóról a megfelelő adogatóudvarba pattanó szerva jónak számít, a játékosok belépése után öt percen belül elkezdődik a mérkőzés, s 25 másodperc áll rendelkezésre az adogatásra.

Egy találkozón csak egyszer lehet orvosi ápolást kérni, az edzők beszélhetnek a teniszezőkkel, a közönség pedig a labdamenetek alatt is mozoghat (kivéve az alapvonalak mögötti tribünön). Nem lesznek vonalbírók, az egyetlen döntnök a mérkőzésvezető, a labda pattanási helyét pedig számítógépes rendszer figyeli, ennélfogva csak a lábhibát lehet visszanézetni, más ítéletet nem.

A kanadai Denis Shapovalov is részt vesz az U21-es ATP-világbajnokságon Forrás: Imaginechina/Xia lei - Imaginechina/Xia Lei

- jelentette ki Chris Kermode, az ATP vezetője, hozzátéve, egy magasan jegyzett eseményen nyílik lehetőségük új elemek kipróbálására.

Ami a résztvevőket illeti,

a világranglistán harmadik Alexander Zverev 20 évesen ott lehetne Milánóban, de ő már a "nagy" vb-n indul majd,

amelyet vasárnaptól rendeznek Londonban. A német csillag távollétében az ATP-rangsor legjobb nyolc ifjú játékosa lép pályára a Fiera Milanóban.

Az A csoportban az orosz Andrej Rubjlov, a kanadai Denis Shapovalov, a dél-koreai Csang Hje On és a szabadkártyás olasz Gianluigi Quinzi kapott helyet, míg a B jelű négyesben az orosz Karen Hacsanov és Danyiil Medvegyev, a horvát Borna Coric és az amerikai Jared Donaldson szerepel. A kvartettek első két helyezettje jut a pénteki elődöntőbe, a döntőre pedig szombaton kerül sor.