Társoldalunk:

Csak óvatosan próbálnak gátat vetni a nagy piálásnak

2017.11.01. 17:01

Az angol krikettválogatott még szombaton utazott el Ausztráliába a hagyományos Ashes mérkőzésekre, a BBC pedig ebből az alkalomból kérdezte meg a szövetségi kapitányt, hogy szándékozik elejét venni a nagy ivászatoknak.

"A meccsek közötti iszogatás érzékeny téma - mondta Trevor Bayliss (és nem Bailey's) vezetőedző, arra utalva, hogy a játékosai az átlagosnál talán jobban szeretnek iszogatni. - De mindettől függetlenül nincs a csapatnál divatja a nagy ivászatoknak" - próbáltal megnyugtatni az aggódókat a szakvezető. 

Néha túl jól érzik magukat az angol krikettválogatott játékosaiForrás: AFP/Philip Brown

A kínos szituációkat "óvatos szabályokkal" igyekeznek megelőzni, amibe nem tartozik bele a takarodó elrendelése. "Szerintem profi sportolóknál ez nem célra vezető. Majd ők leülnek, és együtt kitalálják a követendő szabályokat" - mondta Bayliss, előre vetítve, hogy nem fog akadályt gördíteni játékosai elé, hogy felfedezhessék a venédglátó országot és ott jól érezzék magukat.

Az italozás kérdése azt követően lett érzékeny téma a brit krikettválogatottnál, hogy szeptemberben letartóztatták a csapatkapitányt, Ben Stokest, aki utcai kamerák felvételeinek tanúsága szerint csúnyán megvert egy férfit egy bristoli bár előtt, ahol korábban egy csapattársával ivott. Stokes a történtek után nem is utazhatott el Ausztráliába.