Vágólapra másolva!
Piros Zsombor markáns véleményt fogalmazott meg a DIGI Sport híradójának arról, hogy jelenleg vajon miért nem top 30-as játékos a tenisz-világranglistán Fucsovics Márton. Ám hogy a nyolc évvel fiatalabb tehetség mennyire tiszteli a Davis-kupa-csapat ászát, jelzi: szeretné, ha őt tartanák az új Fucsovics Mártonnak.

Piros Zsombort még június 20-án kérdezte meg a csatorna arról: mi akadályozhatja meg abban, hogy ő legyen az új Fucsovics Márton, vagyis egy olyan magyar teniszező, akinek a junior GS-siker után nem sikerül a nagy áttörés? "Talán az áldozatok meghozatala, és az, hogy az alázat ne vesszen el belőlem" - mondta akkor Piros Zsombor, aki azóta – a közvéleménnyel egyetemben - másképp vélekedik sporttársáról.

A magyar teniszválogatottnak ugyanis valódi Fucsovics-csodával sikerült bejutnia a világcsoportba.

Szenzáció! A magyar teniszcsapat bejutott a Davis Kupa világcsoportjába

A világranglista 113. helyén álló Fucsovics Márton simán, 3-0-ra (7:5, 6:4, 6:4) legyőzte a 32. Karen Hacsanovot, ez pedig azt jelenti, hogy Magyarország 22 év után ismét bejutott a Davis Kupa világcsoportjába, miután összesítésben 3:1-re győzött Oroszország legjobbjai ellen.

De egyébként én nem tudom, ő mennyit tesz pluszban hozzá a teniszhez, amikor nem a pályán van. De én úgy gondolom, csak ez lehet az egyetlen magyarázat arra, hogy most nem harmincadik, és százon kívül van" – nyilatkozta a Sport 24-nek Piros Zsombor.

Korai pályájuk nem sokban különbözik, mindketten junior Grand Slamet nyertek egyéniben és párosban, illetve

már 17 éves koruk előtt ATP-pontot szereztek.

Piros Zsombor korábban döntött úgy, hogy szakít a juniorversenyekkel és a felnőttek világában próbál eredményes lenni. Fucsovics 19 éves koráig, azaz a megengedett határig szerepelt a fiatalabbaknak kiírt versenyeken. Piros most 688. a világranglistán.

"Az idei célom ugyanaz maradt, top száz...

Örülnék, ha tudnék egy tétmeccset játszani a Davis Kupában, nem feltétlen most, hanem a belgák utáni mérkőzésen. Már a padon ülni is hatalmas érzés.

Piros Zsombor nem kertel, ha a céljairól kérdezik Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Jelentéktelen játékos vagy a csapatot illetően, de még így is hatalmas érzés, szóval, ha a padon ülve is nagyon jó, akkor milyen lehet, ha játszik az ember? Ezt nagyon szeretném megtapasztalni az életem során" – mondta Piros Zsombor.

Most nyolc év Piros és Fucsovics közötti korkülönbség, a Davis Kupa-feljutás során a fiatalabb teniszező megelégedett a vízhordó szerepével.

Ám úgy gondolom, hogy nagyon jól biztattuk a csapatot, próbáltunk beilleszkedni, jó hangulat volt végig, talán ez is hozzátett ahhoz, hogy a fiúk egy ilyen hatalmas eredményt tudtak elérni."