Vágólapra másolva!

Vb-döntős a magyar kormányos kettes

A Juhász Adrián, Simon Béla duó - a kormányos Kolláth Vandával kiegészülve - bejutott a kormányos kettesek pénteki döntőjébe a floridai Sarasota-Bradentonban zajló evezős világbajnokságon. A magyar férfi könnyűsúlyú négypár a középdöntőben folytathatja szereplését.

A kormányos nélküli kettesek között tavaly Európa-bajnok és olimpiai-9. Juhász, Simon kettős keddi reményfutamában második lett a németek mögött, s mivel az első négy továbbjutott, magabiztosan került a legjobb hat közé.

A Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú kvartett, amely két számban is indul a vb-n, négypárban már a második pályáját húzta kedden, s remek versenyzéssel harmadik lett, ami azt jelenti, hogy csütörtökön ott lesz a középdöntőben, a legjobb 12 között. A csapat négyesben már döntős - szerdán csak egy úgynevezett pályabeosztó futamot húz le -, mert itt mindössze hat hajó nevezett.

A könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Szigeti Roland és Forrai Dávid is reményfutamban szállt vízre a vb harmadik napján, de nekik Juhászékkal ellentétben nem jött össze az A döntő, miután csupán egy riválisukat tudták megelőzni, s az ötödik helyen értek célba - a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján. Ők pénteken a B fináléban evezhetnek majd.

A könnyűsúlyú egypárban éremesélyesként versenyző Galambos Péter szerdán a negyeddöntőben (a legjobb 24 között) száll vízre.

A magyar érdekeltségű finálékat pénteken, illetve vasárnap rendezik.