A bírók miatt mondott le a sikerkapitány

Lázár Zoltán akció fogathajtás fogathajtó verseny FOTÓ FOTÓTÉMA ló lovas fogat maratonhajtás négyesfogat négyesfogathajtó négyesfogathajtó-verseny vizesakadály Izsák, 2013. szeptember 28.
Lázár Zoltán vizesakadályon hajt át a négyesfogathajtó Európa-bajno
Izsák, 2013. szeptember 28. Lázár Zoltán vizesakadályon hajt át a négyesfogathajtó Európa-bajnokság második napján a maratonhajtáson, Izsákon 2013. szeptember 28-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Tóth Tamás, a magyar kettes- és négyesfogathajtó válogatott szövetségi kapitánya.

"A nemzetközi bírói testületek működése, a fogathajtók felé irányuló nem következetes értékelési szisztémája számomra már elfogadhatatlan mértéket öltött" - indokolta döntését Tóth Tamás a szövetség elnökének, Lázár Vilmosnak, illetve Stróbl Dorottya főtitkárnak címzett levelében.

A szakember szerint "a rendszer hibás", ő pedig nem tudja a magyar versenyzők érdekeit megfelelően képviselni. "Mivel a pozitív változás legkisebb esélyét sem látom a jövőben, nincs más megoldás, minthogy lemondjak." - fogalmazott.

Tóth szerint a szabályzat részbeni alkalmatlansága, valamint a bírói munka sajátos értelmezése a múlt heti, lipicai kettesfogathajtó vb-n csúcsosodott ki. "Lázár Zoltán semmiféle olyan szabálytalanságot nem követett el, hogy a legsúlyosabb szankciót, a kizárást kellett alkalmazni vele szemben." - írta.

A lipicai kettesfogathajtó-vb-n egyéniben Hölle Martin aranyérmet nyert, a magyar csapat pedig megvédte vb-címét, és sorozatban harmadszor győzött. A csapatban Hölle mellett a két Lázár-fivér, Vilmos és Zoltán kapott szerepet, utóbbit azonban kizárták az orrszíj állítólagos szabálytalan rögzítése miatt.