Vágólapra másolva!
Jake LaMotta volt az az ökölvívó, akinek karrierje inspirálta a Dühöngő bika című filmet, melyben Robert de Niro Oscar-díjat érően játszotta a főszerepet.

1980-ban készült el a film Martin Scorsese rendezésében, amely halhatatlanná tette a bajnokot.

Robert de Niro és Jake LaMotta 2007-ben Forrás: AFP/2005 Getty Images/Peter Kramer

LaMotta New Yorkban született, összesen 106 profi meccsen húzott kesztyűt, középsúlyban világbajnoki címet is szerzett. Ellenállhatatlan stílusa és ütésállósága miatt megkapta a Bronxi Bika becenevet.

LaMotta 83 meccset nyert, ezek közül 30-at kiütéssel, 19-szer szenvedett vereséget és négy meccsét döntetlenre pontozták. Leghíresebbé a Sugar Ray Robinson elleni küzdelmei váltak, ezekből volt összesen hat. Robinson 5-1-re nyerte a különmeccset, tőle kapott ki először 1943 februárjában, majd rá három héttel újra. Robinson 1950-ben középsúlyú övét is elnyerte,

Jake LaMotta Forrás: youtube

LaMotta 1954-ben vonult vissza és a showbizniszben próbált maradandót alkotni. Volt saját éjszakai klubja és kisebb szerepeket is vállalt színészként.

A sportembert egy Miami környéki kórházban, tüdőgyulladás okozta szövődmények miatt érte a halál felesége, Denise Baker bejelentése szerint.