Nem bírt egymással Golovkin és Alvarez, döntetlen a csúcsmeccsen

Nagyszerű mérkőzést vívott egymás ellen Golovkin és Alvarez, mely után sem vesztest, sem győztest nem hirdettek
Gennady Golovkin (R) exchanges blows with Canelo Alvarez (L) during their WBC, WBA and IBF middleweight championship fight at the T-Mobile Arena on September 16, 2017 in Las Vegas, Nevada. Gennady Golovkin retained his three world middleweight titles, fighting to a draw with Mexican star Canelo Alvarez in a showdown for middleweight supremacy that lived up the hype. / AFP PHOTO / John GURZINSKI
Vágólapra másolva!
Mint arra előzetesen is számítani lehetett, remek mérkőzést hozott össze vasárnap hajnalban a középsúlyú WBA/WBC/IBF/IBO világbajnok Gennady Golovkin és Saul Alvarez.

A rendkívül feszült hangulatú felkonf után megkezdődött a találkozó. Golovkin zártan védekezve, feltartó egyenesei mögül tapogatózva próbálta belőni az ütőtávot, míg Canelo – tőle megszokottan - kontrákra rendezkedett be. Alvarez remekül semlegesítette a helyenként túlságosan is óvatos Golovkint, így hangsúlyosabb ütéseivel elvitte a következő néhány menetet.

Nagyszerű mérkőzést vívott egymás ellen Golovkin és Alvarez, mely után sem győztest, sem vesztest nem hirdettek Forrás: AFP/John Gurzinski

A 4. menettől Golovkin elkezdett kinyílni, jabjei mögül egyre többször húzta meg az ütéseit, amivel rendre hátramenetbe kényszerítette Alvarezt. Golovkin teljes kontroll alatt tartotta ellenfelét, ám a kötelekhez szorult Alvarez így is roppant veszelyes maradt dinamikus kombinációival. A meccs közepére Alvarez szinte folyamatosan hátrálni volt kénytelen, Golovkin folyamatosan szórta rá kemény bombáit. A 8. menetre kissé lelassult a tempó, de a 9-ben ismét felpörögtek a "srácok". Alvarez eddigi legjobb fegyverének a testütések bizonyultak, de látszólag kevés hatásuk volt a buldózerként nyomuló Golovkinra. Az záró etapot Alvarez kezdte erősebben, kemény kombinációkkal megsorozta Golovkint, aki továbbra is higgadt maradt és a bekapott pofonok ellenére sem volt hajlandó hátrálni.

A 12 menet elteltével pontozásra került sor, és hatalmas meglepetésre nem sikerült döntenie az ítészeknek, Adeleide Byrd 118-110 arányban Canelot látta jobbnak, Dave Moretti 115-113 arányban Golovkint favozrizálta, míg Don Trella 114-114 arányú döntetlenre pontozta a találkozót.