Vágólapra másolva!
Nem sikerült az elődöntőbe jutás Babos Tímeának a női párosban. A US Open 11. napján a 4. kiemelt Sania Mirza és Peng Suaj kettős, a szerdán 2:2-s állásnál, eső miatt félbeszakadt mérkőzés folytatásába, 1 óra 57 perc alatt 7:6, 6:4-re nyert az 5. kiemelt Babos Tímea és Andrea Hlavackova pár ellen.

Az első játszmában 6:5-nél ugyan a cseh Hlavackova adogathatott a szettért, de a két korábbi világelső alkotta ellenfél visszabrékelt és jobban koncentrált a rövidítésben.

A második játszmában előbb Babos, majd Hlavackova bukta a szerváját,

így minimális esély maradt a győzelemre. Igaz, 2:5-nél, amikor az indiai Mirza adogatott a legjobb négy közé kerülésért és 40:30-a volt az állás, sikerült javítani. Sőt, Babos szervájánál további hat meccslabdát hárítva feljöttek 4:5-re.

Babos Tímeának és Andrea Hlavackovának a negyeddöntő jelentette a végállomást Forrás: MTI/EPA/Nic Bothma

Egészen elképesztő, maratoni játék volt, majd 15 percig tartott, tízszer volt egyenlő az állás,

mire a magyar egy pontot érő egyenes fonákkal lezárta a drámának ezt a fejezetét. A nyomás ekkor Pengen volt. A 31 éves kínai előbb fogadóelőnyt hárított, majd a 8. meccslabdánál nem hibázott, egész pontosan Babos rontotta el a fonák röptét.

Nem ez lett volna az első alkalom, hogy magyar teniszező az elődöntőbe jut a felnőtteknél az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Taróczy Balázs, 1984-ben, a férfi párosban, Heinz Gunthardt oldalán játszott már a döntőbe jutásért.