Pliskova vereségével Muguruza az új világelső

Muguruza
Garbine Mugurusa of Spain hits a return to Petra Kvitova of the Czech Republic during their 2017 US Open Women's Singles match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 3, 2017. Two-time Wimbledon champion Petra Kvitova advanced to the US Open quarter-finals by eliminating Spanish third seed and reigning Wimbledon champion Garbine Muguruza 7-6 (7/3), 6-3. / AFP PHOTO / DON EMMERT
Vágólapra másolva!
A világelső Karolina Pliskova számára a negyeddöntő jelentette a végállomást a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A cseh játékos - akit tavaly csak a fináléban állított meg a német Angelique Kerber - szerdán a hazai közönség előtt szereplő Coco Vandeweghe ellen lépett pályára, és egy szoros, majd egy sima szettben kapott ki.

Hétfőtől Muguruza a világelső Forrás: AFP/Don Emmert

Ez egyben azt is jelenti, hogy hétfőtől már nem ő vezeti majd a világranglistát, első helye megőrzéséhez ugyanis ismét be kellett volna jutnia a döntőbe. Az élre a spanyol Garbine Muguruza ugrik.

Az Australian Openen elődöntős Vandeweghe Venus Williams és Sloane Stephens után a harmadik amerikai játékos, aki bejutott a legjobb négy közé az idei US Open női versenyében. Később az ugyancsak amerikai Madison Keys az észt Kaia Kanepivel csap össze - Vandeweghe következő riválisa ennek a párharcnak a továbbjutója lesz -, így még az is elképzelhető, hogy

mind a négy játékos a hazai színeket képviseli majd az elődöntőben.

Eredmény:

női egyes, negyeddöntő:
------------------------
Vandeweghe (amerikai, 20.)-Ka. Pliskova (cseh, 1.) 7:6 (7-4), 6:3