Jól céloztak a magyar ejtőernyősök

PARAWCS Bled Cup 2017, Svetovni pokal v padalstvu, Svjetski kup u padobranstvu, Parachute World Cup Series, Aerodrom Lesce, Slovenija, 24.06.2017 Photo: Igor Kupljenik/MI-PRESS
Vágólapra másolva!
Asztalos István révén egyéniben aranyérmet szereztek, a csapatversenyben pedig a negyedik helyen végeztek a magyarok az ejtőernyős célbaugró Európa-bajnokságon.

Idén Montenegró fővárosa, Podgorica adott otthont az ejtőernyős Európa-bajnokságnak, amelyen 22 ország 150 versenyzője vett részt. Az aranyérmet a Világjátékok-győztes Asztalos István szerezte meg, a magyar csapat pedig a negyedik helyen zárt.

Érkezik Asztalos István Forrás: Origo

„Többször megfordult a fejemben, hogy abbahagyom, de örülök, hogy még nem zártam le a versenyzői pályafutásomat. Népes mezőny volt az Eb-n, ahol a magyar csapat kiválóan teljesített, sokáig versenyben voltunk az első helyért, de végül negyedikek lettünk" – mondta az egyéni győztes.

A magyar csapatban Asztalos István, Bánszki Tamás, Gál Szabolcs, Hirschler Gábor és Varga Tamás kapott helyet.

Asztalos István ebben a sportágban több kimagasló eredménnyel rendelkezik, többek között a 2005-ös duisburgi Világjátékokon is aranyérmet szerzett.