Vágólapra másolva!
Könnyű kalandnak indult, drámai csatává alakult. Maratoni mérkőzésen győzve jutott Babos Tímea a legjobb nyolc közé az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A 2 óra 38 perces ütközetet 6:1, 6:7, 7:6-ra sikerült hozni.

A negyeddöntőbe jutásért léptek pályára a cseh Andrea Hlavackovával,

és 5. kiemeltként mindenképp esélyesnek számítottak a tajvani Hszie Su-vej és a román Monica Niculescu 12. kiemelt kettőse ellen. Tökéletesen indult a találkozó, gyorsan 4:0 lett, és még az is belefért, hogy 5:1-nél a román Niculescu 0:40-ről hozta az adogatását.

Babos Tímeának éveken át nem volt szerencséje a US Openen a női párossal Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Brunskill

A második játszmában is már a 3. játékban összejött a brék, de nem volt még vége. Babos, aki az első szettben pontot sem vesztett adogatóként, a meccsért szerválva kicsit elbizonytalanodott, miközben Niculescu, minden mindegy alapon, hibátlanul kezdett teniszezni.

Az előzmény nélküli fordulat meglepte Babosékat, és a játszmát záró rövidítést nagyon simán bukták el.

A döntő szettben Babos kezdett szerválni, de pontot sem nyertek és a vesszőfutás, a rémálom folytatódott. Pillanatok alatt 0:4 lett, és úgy tűnt, innen már nincs visszaút. Küzdöttek, próbálkoztak, de sokáig elég hitehagyottan játszottak, miközben a tajvani és a román megérezve a lehetőséget, és egymást felülmúlva teniszezett.

De nem volt vége a drámának.

A magyar és a cseh valahogy kimászott a mély gödörből, mint a bokszoló, amikor kitisztul egy megrendítő ütés után,

és 0:4-ről, 5:4-re fordított. Ekkor náluk volt a lélektani előny, de 5:5-nél Hlavackova újra megbotlott adogatóként. Niculescu szerválhatott a diadalért, de megint a rövidítésre maradt a döntés, amiben újra a román és a tajvani koncentrált jobban, egészen 5:2-ig.

Babos Tímeáék visszajöttek a mélypontról Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Volkan Furuncu

Ekkor azonban előbb Babos Tímea hozott két fontos pontot adogatóként, majd Hszie Su-vej szervájánál két minibrék és a meccsért adogathatott egyet Hlavackova. Megcsinálta. Csapatmunka volt.

Óriási siker, a szív diadala. Babos Tímeának éveken át nem volt szerencséje a US Openen a női párossal, nem sikerült neki a negyeddöntőbe jutás korábban.

Partnere volt már US Open-bajnok ebben a versenyszámban, ez a győzelem önbizalmat, lendületet adhat nekik.