Társoldalunk:

Sós Csaba: Minél előbb rendezni kell a lényegi kérdéseket

2017.09.01. 17:56

Mint arról korábban beszámoltunk, rendkívüli közgyűlésen, egyhangú szavazás mellett a Magyar Úszó Szövetség visszahívta elnöki pozíciójából Bienerth Gusztávot. A megbeszélés után Sós Csaba szövetségi kapitány röviden értékelte a kialakult helyzetet az Origónak.

Szakmai alelnökként az egyedüli elnökségi tag maradt a MÚSZ korábbi vezetőségégből. Milyen érzések kavarognak önben a közgyűlést követően?
Gyakorlatilag én is csak azért maradtam, hogy legyen ügyvivő és hivatalos aláíró személye az elnökségnek. Nem leszek álszent, nem lepődtem meg, hogy a közgyűlés visszavonta az elnök úr megbízását. Személy szerint sajnálom, hiszen engem ő nevezett ki arra, amire már nagyon régóta vártam. 

Sós Csaba (elől) sajnálja, ami Bienerth Gusztávval történtFotó: Csudai Sándor - Origo

Szeptember 24-ére tűzték ki a következő közgyűlés időpontját, mely gyakorlatilag a mostaninak lesz a folytatása. Milyen feladatok várnak addig Sós Csabára?
Rengeteg minden, pont ezért volt meg a törekvés arra az esetre, ha az elnököt visszahívják, hogy ne új közgyűlés legyen majd, hanem folytatólagos, abban az esetben ugyanis az alapszabály értelmében minimum 30 napot kellett volna várnia a következőre. Minél előbb rendezni kell a lényegi kérdéseket, mert temérdek a teendő. Az őszi edzőtáboroktól kezdve a Héraklész, valamit az általunk már megváltoztatott Jövő Bajnokai Program szervezési munkálatain túl pontosítanunk kell a régióvezetés és régióvezetők további funkcionális feladatait, kik legyenek milyen pozícióban, hogy áll a költségvetés és még sorolhatnám. Azt pedig már korábban eldöntöttem, hogy az ifi Eb-n és az EYOF-on kiugró teljesítményt elérő sportolókkal a novemberi rövidpályás bajnokság után elmennék egy edzőtáborba, jelezve, hogy észrevettük és szemmel tartjuk őket.