Társoldalunk:

Pacquiao politikai pályája keresztülhúzta a Horn elleni visszavágót

2017.09.01. 12:04

A korábbi hírekkel ellentétben biztosan nem kerül sor idén Manny Pacquiao és Jeff Horn váltósúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzésének visszavágójára.

A két öklöző júliusban Brisbane-ben csapott össze egymással, s óriási meglepetésre az ausztrál Horn pontozással legyőzte a címvédő fülöp-szigeteki sztárt. Utóbbi néhány nappal vereségét követően már jelezte, hogy folytatja sportolói karrierjét és visszavágót kér - az előzetesen sokak által lesajnált - riválisától. 

Manny Pacquiao jövőre mindenképpen meg akar küzdeni a veretlen ausztrál Jeff HornnalForrás: AFP/patrickhamilton.com.au/Patrick Hamilton

A meccs időpontját később november 12-re tűzték ki, ám pénteken az összecsapás szervezői jelezték, hogy Pacquiao politikai elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a küzdelmet.

Pacquiao hazája kormányának a képviseletében Kínába utazik majd ősszel, éppen a tervezett felkészülése fontos fázisában" - mondta Dean Lonergan meccsszervező, hozzátéve, hogy a sportág történetében egyedülálló módon korábban nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett Pacquiao jövőre mindenképpen meg akar küzdeni a veretlen ausztrállal.

A novemberi időpont ugyanakkor vélhetőleg nem marad üresen, s Horn ringbe lép, méghozzá valószínűleg Jesse Vargas ellen.