Vágólapra másolva!
A londoni olimpián ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, legutóbb 2011-ben Európa-bajnok Ungvári Miklós a 73 kilogrammos kategóriában a chilei Tomas Bringasszal találkozott az első fordulóban, míg Karakas Hedvignek benini ellenfél jutott.

A 2017-es Pánamerikai-játékokon bronzérmes dél-amerikai versenyzőnek esélye sem volt a magyar dzsudoka ellen. Tíz másodperc sem telt el a mérkőzésből, amikor Ungvári eldobta ellenfelét, ám egy kis videózás után úgy döntött a zsűri, hogy nem jár pont.

Ungvári Miklóst imádja a magyar közönség Fotó: Csudai Sándor - Origo

Később egy válldobás után került az oldalára Bringas, amiért már járt a vazaari. A chileit később intették is, majd földharcban is megmutatta magát Ungvári. Egy karfeszítéses leszorítás után tartotta a földön ellenfelét több mint tíz másodpercig, amiért újabb vazaari került a neve mellé. A szorításból ugyan kikerült a dél-amerikai, de a vereséget nem kerülhette el.

Ungvári remekelt az első meccsen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A második körben Ungvári a Puerto Ricói Jeffrey Ruizzal küzdött.

A második meccsére kevesebb, mint 30 percet pihenhetett az erőnyerő Ruiz ellen Ungvári.

A magyar versenyző az első négy percben többször is leszorította ellenfelét, elindult a 20 másodperces óra, de Ruiz rendre kiszabadult, így nem járt pont.

Ungvári Miklós nagyot küzdött Ruiz ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hosszabbításban is Ungvári volt az aktívabb, főleg földharcban. Egy ilyen akció során a zsűri jelezte, hogy Ruiz szabálytalan technikát alkalmazott és leléptették, Ungvári így már a legjobb 16 között van.

Ungvári ellenfele a legjobb 32 között a kazah Zhansay Smagulov volt, aki Ázsia-bajnokságról büszkélkedhet bronzéremmel.

Ungvári és Smagulov gyűrték egymást becsülettel, de értékelhető akciót egyikük sem tudott bemutatni, így jöhetett a ráadás és az aranypont.

Nem tűnt jobbnak a kazah, az intések küldték padlóra Ungvárit Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mérkőzésvezető a szépszámú magyar közönség tiltakozása mellett szabálytalan fogást látott Ungvárinál, akit ezért leléptetett. Ungvári Miklós így a legjobb 32 között búcsúzott.

A szerdai versenynap másik magyar indulóját, az 57 kilogrammos Karakas Hedviget a benini Zinhoue Chantal Akogbetóval sorsolták össze. A magyar versenyző a 2009-es világbajnokságon bronzérmes volt, míg a 2015-ös Európa-bajnokságon ezüstöt szerzett.

Ezúttal meg sem kellett izzadnia Karakasnak, 16 másodperc után dobta el ippont érően ellenfelét.

Karakas (kékben) nem kegyelmezett Fotó: Csudai Sándor - Origo

A legjobb 32 között a koszovói Európa-bajnoki bronzérmes Nora Gjakova volt Karakas ellenfele.
Gjakova egy perc elteltével felborította Karakast, amiért egy vazaarit írtak a neve mellé.

Karakas Hedvig akció nélkül maradt a második meccsén Fotó: Csudai Sándor - Origo

A koszovói ezek után nagyon rutinosan ölte az időt, Karakas nem tudott akciózni, így Gjakova jutott a legjobb 16 közé.

Ezzel mindkét magyar versenyző kiesett.