Sávolt Attila: Még rengeteg Grand Slam-főtáblán fog játszani Fucsovics

Horizontal
Hungary's Marton Fucsovics serves the ball to Spain's Fernando Verdasco during their tennis match at the Hungarian Open in Budapest, on April 26, 2017. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton maratoni, ötszettes csatában kapott ki a US Open első fordulójában, ami után érthetően csalódott volt. Edzője, Sávolt Attila azonban már mindjárt a meccs után is igyekezett a pozitív tapasztalatokkal lelket önteni belé. Az Origo helyszíni tudósítójának adott interjúban pedig egyértelműen leszögezte, hogy Fucsovics mára minden tekintetben top százas játékossá érett.

Fucsovics Márton még soha nem járt ennyire közel ahhoz, hogy végre mérkőzést nyerjen egy Grand Slam tornán, azonban a veteren Nicolas Mahut egy ötszettes, öldöklő küzdelemben legyőzte, 7:6-ra nyerve az utolsó szettet.

Sávolt Attila, a magyar teniszező edzője a mérkőzés után az Origo munkatársának nyilatkozva elmondta, egy ilyen vereség után is próbálja rögtön a pozitívumokat tálalni a játékos felé.

- mondta Sávolt.

Az edző szerint ugyanis az lehetett az egyik legnagyobb probléma, hogy Fucsovics a kelleténél jobban rágörcsölt arra, hogy végre meccset nyerjen egy GS torna főtábláján.

"A mérkőzés előtt is azt mondtam neki, hogy ne úgy tekintsen erre a meccsre, hogy ez mekkora lehetőség és mennyire fontos, hiszen nem egy, teszem azt, négy közé kerülés volt a tét, ami tényleg lehet, hogy egyszeri alkalom."

Sávolt meglátása szerint az első négy szettben egyik játékos sem játszott igazán jól, az ötödikben azonban már mindketten remekül teniszeztek.

A magyar játékos most hazatér Amerikából, hogy csatlakozzon a Davis Kupa-találkozóra készülő válogatotthoz, és edzője szerint jót fog neki tenni, hogy végre nem "a pontok és ranglista helyek kergetésére" kell folyton koncentrálnia.