Társoldalunk:

Csak a japánok tudnak nyerni a budapesti cselgáncs-vb-n

2017.08.29. 18:48

A hétfői nyitónaphoz hasonlóan kedden is mindkét súlycsoportban japán győztest avattak a budapesti cselgáncs-világbajnokságon.

Férfi 66 kilogrammban a címvédő és tavaly olimpiai második dél-koreai An Baul csak hetedik lett, a dobogó tetejére pedig a mindössze húszéves Hifumi Abe állhatott. Az első felnőtt vb-jén szereplő ázsiai dzsúdós volt 2014-ben minden idők legfiatalabb Grand Slam-győztese.

A nőknél véget ért Majlinda Kelmendi nagy sorozata: az olimpiai, kétszeres világ- és idén Európa-bajnok koszovói klasszis 2015. november 20. - 27 mérkőzés - óta nem kapott ki, a Papp László Arénában azonban kétszer is vesztesen hagyta el a tatamit.

Budapest, 2017. augusztus 29. A brazil Erika Miranda (fehérben) és a koszovói Distria Krasniqi a budapesti cselgáncs-világbajnokság női 52 kilogrammos súlycsoportjának vigaszági mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. augusztus 29-én. MTI Fotó: Kovács TamásForrás: MTI/Kovács Tamás

Előbb az elődöntőben tízperces meccsen alulmaradt a későbbi aranyérmes - és a nyolcaddöntőben Szabó Katinkát legyőző - Sisime Ajjal szemben, majd a bronzcsatában a brazil Erika Mirandával sem bírt, aki 21 hónapja megverte őt.

Eredmények:
férfiak:
66 kg, világbajnok:
Hifumi Abe (Japán)
2. Mihail Puljajev (Oroszország)
3. Taé Flicker (Izrael) és Vazsa Mergvelasvili (Grúzia)

nők:
52 kg, világbajnok:
Sisime Aj (Japán)
2. Cunoda Nacumi (Japán)
3. Natalja Kuzjutyina (Oroszország) és Erika Miranda (Brazília)
...Pupp Réka és Szabó Katinka helyezetlen