Vágólapra másolva!
Elkezdődött a budapesti cselgáncs-világbajnokság, melynek első versenynapján két magyar versenyző lépett a tatamira.

Időrendben a férfiak 60 kilogrammos súlycsoportjában az U23-as Eb-ezüstérmes Szabó Csaba kezdte meg a szereplést. Ellenfele az Európa-bajnoki bronzérmes, olasz Elios Manzi volt. A mérkőzés elején az olasz volt aktívabb, ezt a mérkőzésvezető két intéssel honorálta Szabó felé. A magyar cselgáncsos ezek után magasabb fokozatba kapcsolt, és az olaszt is kétszer megintették, így következhetett a hosszabbítás, ahol már aranypont dönt.

Értékelhető akciót itt sem mutattak be a felek, végül Szabó Csabát intették, így az olasz került a legjobb harminckettő közé.

Szabó Csaba nem bírt az olasz Elios Manzival Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem sokkal ezt követően Csernoviczki Éva lépett a küzdőtérre a hölgyek 48 kilogrammos súlycsoportjában. A londoni olimpián bronzérmet nyerő, kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző a kubai Melissa Hurtado Munoz ellen küzdött.

A mindössze 18 éves kubainak kiugró eredményei nem igazán születtek eddig, a két versenyző pedig már edzőtáborozott is korábban együtt, így mindenképpen Csernoviczki volt az összecsapás esélyese.

Csernoviczki Éva Foto: Csudai Sándor - Origo

A magyar versenyző szemmel láthatóan görcsösen kezdett, passzivitásért intést is kapott, de a kubai sem úszta meg a figyelmeztetést. Csernoviczki indított, amikor 1:34 perccel a vége előtt a kubai megkontrázta és vazarit érően vitte földre a magyar versenyzőt.

Az akció itt nem ért véget, mivel Hurtado Munoz rögtön le is szorította Csernoviczkit, aki nem tudott kiszabadulni 20 másodperc alatt, így ipponvereséget szenvedett, a kubai jutott a legjobb 16 közé.

Ezzel a magyarok számára véget ért a hétfői versenynap a Papp László Sportarénában.

Csernoviczki Éva könnyeivel küzdött a vereség után Foto: Csudai Sándor - Origo

„Sokkal görcsösebb voltam, mint arra számítottam, nem tudtam azokat a technikákat bemutatni, amiket elterveztem, lehettem volna sokkal agresszívabb is.

Az eredmények és az elvárások sajnos görcsössé tesznek, próbálunk ezen változtatni” – mondta Csernoviczki Éva.

A versenyző édesapja és egyben edzője, Csernoviczki Csaba is elmondta, a pihenés után ki fogják próbálni az 52 kilogrammos súlycsoportot.

Amennyiben a következő versenyeken kedvező képet kapnak, a tokiói olimpián már eggyel feljebb versenyeznek majd.