Nem lesz címvédés Phjongcshangban a műkorcsolyázóknál

Jevgenyij Pljuscsenko, műkorcsolya
RUSSIAN FEDERATION, Sochi : Russia's Yevgeny Plushenko waves to the crowd during a warm-up at the Men's Figure Skating Short Program at the Iceberg Skating Palace during the Sochi Winter Olympics on February 13, 2014. Two-time Olympic gold medalist Yvegeny Plushenko withdrew from the Sochi Olympics injured before competing in the men's figure skating short programme today AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Edzője szerint a műkorcsolyázó Agyelina Szotnyikova sérülés miatt nem tudja megvédeni februárban olimpiai bajnoki címét a dél-koreai Phjongcshangban.

- mondta az orosz versenyző edzője, Jevgenyij Pljuscsenko. A kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnok műkorcsolyázóból lett szakember hozzátette: hiába remélték, hogy a sérülés rendbe jön, az továbbra is problémákat okoz. Szotnyikova nem tud teljes intenzitással edzeni, ilyen állapotban pedig - a tréner szerint - hiba lenne, ha versenyezne.

Pljuscsenko hangsúlyozta: mindez nem jelenti a 21 éves Szotnyikova pályafutásának a végét.

Az orosz műkorcsolyázó három éve, Szocsiban nagy meglepetésre nyert a téli olimpián, de a kűrök pontozása, a döntőben tapasztalt bíráskodás miatt a Koreai Köztársaság olimpiai bizottsága az ország korcsolyázó szövetségével közösen fellebbezést nyújtott be, amit a nemzetközi szövetség később elutasított. Szotnyikova a 2010-ben, Vancouverben olimpiai aranyérmes dél-koreai Kim Ju Na elől kaparintotta meg a győzelmet úgy, hogy a rövidprogram után még az ázsiai vezetett, ám annak ellenére nem tudta megőrizni pozícióját, hogy hibátlan kűrt ment.