Harmadik lett a magyar csapat az öttusa-vb éremtáblázatán

World Modern Pentathlon Championships Russia Moscow celebrate gold medalist UIPM senior modern pentathlon world championships women's final SQUARE FORMAT
Alekszejev Tamara (balra) automatikusan döntőbe jutott
Vágólapra másolva!
Három dobogós helyezéssel - az egyiptomiakkal holtversenyben - harmadik helyen végeztek a magyarok a kairói öttusa-világbajnokság éremtáblázatán. Az utolsó napon a vegyes váltók versenyében 11. lett a magyar páros.

Tizenegyedik helyen végzett a Tomaschof Soma, Alekszejev Tamara összeállítású vegyes váltó a kairói öttusa-világbajnokság zárónapján.

A magyarok a hétfői versenyben a vívásban 18 győzelmet arattak és 20 vereséget szenvedtek, ezzel 12. helyen álltak, majd a 2x100 méteres úszásban a 14. időt érték el a 20 párost felvonultató mezőnyben.

Alekszejev Tamara (balra) a női csapattal begyűjtött egy vb-aranyat Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Sefa Karacan

A lovaspályán a hetedik legjobb eredmény volt az övék azzal, hogy két akadályt vertek le és négy másodperccel túllépték a limitidőt.

A kombinált számnak - amelyben mindkét váltótagnak 2x800 métert kellett futnia két lövészettel megszakítva - kilencedikként vághattak neki, végül 11. helyen értek célba.

Eredetileg Demeter Gergely indult volna Alekszejevvel, de közvetlenül az elutazás előtt derült ki, hogy betegség miatt nem tarthat a csapattal. Így az első számban, férfi váltóban nem is volt magyar páros, mivel Tomaschof mellé ilyen rövid időn belül már nem lehetett mást nevezni. Tomaschof így végül a vegyes váltóban jutott versenyzési lehetőséghez.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
vegyes váltó, világbajnok:
Németország (Alexander Nobis, Ronja Steinborn) 1391 pont
2. Egyiptom (Eszlam Hamad, Hajdi Morszi) 1381
3. Franciaország (Valentin Belaud, Julie Belhamri) 1370
...11. Magyarország (Tomaschof Soma, Alekszejev Tamara) 1313 (vívás: 18 győzelem/20 vereség/197 pont, úszás: 2:03.66 perc/303 pont, lovaglás: 282 pont, lövészet-futás: 12:49.85 perc/531 pont)

A magyar küldöttség három éremmel térhet haza. Győzött a Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta összeállítású csapat a női hagyományos versenyben, melyben ezüstöt nyert egyéniben Földházi. Ugyancsak második lett a férfiak között Kasza Róbert.

A kairói öttusa-vb éremtáblázata:
ARANY EZÜST BRONZ
Németország 2 1 1
Koreai Köztársaság 2 - 1
MAGYARORSZÁG 1 2 -
Egyiptom 1 2 -
Oroszország 1 1 -
Lengyelország - 1 -
Fehéroroszország - - 2
Franciaország - - 1
Japán - - 1
Litvánia - - 1