Vágólapra másolva!
Késely Ajna újabb ezüstérmet nyert a női 1500 méteres gyorsúszásban Indianapolisban az ifjúsági úszó-világbajnokságon. Az argentin Pignatiello ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult ezen a távon. A dél-amerikai úszónő ezúttal is rajt-cél győzelmet aratott, Késely viszont szépen úszva tartotta meg a második helyezést. A férfi 400 méteres vegyes úszásban Barta Márton ezüst-, Holló Balázs bronzérmet szerzett. A férfi 50 méteres pillangóúszásban Milák Kristóf 23.22-es idővel bronzérmes.

Késely Ajna a második helyet tartotta

A rajt pillanatától kezdve lehetett látni, hogy a 800 gyorson aranyérmes argentin ezúttal is komolyan veszi a küzdelmet. Hosszról hosszra növelte az előnyét, úgy úszott, mint egy gép, nem akart elfáradni. Késely Ajnának arra kellett nagyon figyelnie, hogy a mögötte szorosan tapadó spanyol Cons ne előzze meg. Verseny tehát az ezüst- és a bronzéremért alakult ki, de az nem volt akármilyen. A magyar úszó sikerrel verte vissza a spanyol támadását és lett ezüstérmes.

Késely Ajna ideje 16.15.68. Pignatiello pedig 16 percen belül csapott a célba, az ő eredménye 15.59.51.

Férfi 400 vegyes: két magyar a dobogón

Barta Márton ezüst-, Holló Balázs bronzérmes lett a férfi 400 méteres vegyes úszásban. A spanyol Hugo Gonzales a rajtot követően nagyon elment a mezőnytől, őt nem is lehetett megfogni.

Barta Márton remek úszással lett második a férfi 400 vegyesen Forrás: Derencsényi István

Bár, ha még tíz métert tart a verseny, akkor most Barta világbajnoki címét ünnepeljük. Elképesztő, mennyire jól úszott a két magyar fiú, Hollónak különösen mélyről kellett felkapaszkodnia, hogy elérje a bronzérmet. Barta Márton ideje 4.15.65, új országos ifjúsági rekord, Holló 4.16.78-at úszott.

Barta Márton (balra) és Holló Balázs a 400 méteres vegyes úszás ezüst- és bronzérmese Forrás: Derencsényi István

Milák Kristóf: Aranyak után most egy bronz

A férfi 50 méteres pillangóúszásban, az Indianapolisban eddig három aranyérmet nyerő Milák Kristóf 23.72-es idővel a harmadik helyen csapott célba.

Nyert az amerikai Michael Andrew 23.22-es junior világrekorddal.

Andrew a rajt után rögtön az élre állt, a vezetést egy pillanatig nem engedte ki a kezéből. Milák az orosz Andrej Minyakovval vívott elképesztő harcot az ezüstéremért. Az orosz versenyző ezúttal 19 századdal megelőzte a magyart.

A zárónapon jön a kedvencem a 200 pillangó, arra készülünk nagy erővel” - mondta Milák.

Németh Nándor második idővel jutott a 100 gyors döntőjébe

A férfi 100 méteres gyorsúszásban a középfutamokra került sor. Németh Nándor folytatta kiváló szereplését, és a második legjobb idővel került a hétfői döntőbe. Az orosz Ivan Girev 48.83-al első, Németh 49.14-es ideje közvetlenül utána jön. Lesz miért szorítanunk tehát a királykategória hétfői fináléjában.

Az éremtáblázaton Magyarország a harmadik. 4 arany, 6 ezüst és 3 bronz, azaz összesen 13 érem a termés, amely a hétfői zárónapon még bővülhet is.