Vágólapra másolva!
A férfi 400 méteres vegyes úszásban Barta Márton mindössze 11 századmásodperccel úszott gyengébbet az előfutamban, mint az amerikai Kieran Smith. Barta a második legjobb idővel döntős, de ott lesz a fináléban az ötödik legjobb időt úszó Holló Balázs is. Késely Ajna a szombati 400 gyorson aratott győzelme után vasárnap éjjel az 1500-as számban tör a dobogóra.

Indianapolisban még mindig nem tértek magukhoz az amerikaiak a szombat esti 4x200-as gyorsváltó döntője után.

Amint arról beszámoltunk, a magyar válogatott egyetlen századmásodperccel előzte meg a favorit amerikai férficsapatot.

Az amerikai úszók azóta is azon morfondíroznak, hogyan eshetett meg velük mindez. A magyarok meg azon, hogyan vittük véghez ezt a valóban emberfeletti tettet.

A magyar 4x200-as gyorsváltó öröme sokáig emlékezetes marad Forrás: FINA

A helyi idő szerint vasárnap délelőtti előfutamok közül a férfi 400 vegyesen Barta Márton 4.20.57-es idővel a második helyen jutott az esti döntőbe, az ötödik időt úszó Holló Balázs 4.21.35-nél állította meg az órát.

Az már most kijelenthető, hogy óriási meccs lesz az esti finálé, mert az amerikaiak itt is hazai győzelemben, Kieren Smith első helyében bíznak.

Barta Márton a második legjobb idővel döntös a 400 vegyesen Forrás: Derencsenyi Istvan

Az esti program magyar idő szerint éjfélkor a női 1500 gyors döntőjével indul.

Ebben ott lesz Késely Ajna, aki a 400 gyorson fölényes győzelmet aratott.

Legnagyobb ellenfele most is az argentin Pignatiello lesz, akitől 800 méteren kikapott. A szakértők szerint nüansznyi különbség lehet a dél-amerikai és a magyar úszólány között - reméljük, az utóbbi javára.

Ugyancsak ott lesz az esti 50 méteres férfi pillangóúszás döntőjében a háromszoros aranyérmes Milák Kristóf is, aki ennek az indianapolisi vb-nek az egyik legnagyobb sztárja lett.

Milák Kristóf már három aranynál tart Indianapolisban Forrás: AFP/Ferenc Isza

A férfi 100 méteres gyorsúszásban még csak a középfutamoknál tart a mezőny. Németh Nándor a reggeli előfutamban 50.02-őt úszott, ezzel az ötödik helyen lépett tovább. Ebben az számban amúgy 89 úszó nevezett, hihetetlen volt a mezőny.

A magyar idő szerint éjfélkor kezdődő döntőkről az Origo is beszámol.