Nehéz sorsolást kaptak a magyarok a cselgáncs vébén

Tóth Krisztián
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. Tóth Krisztián (b) küzd a kenyai Kiplangat Sang ellen a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában, az első fordulóban a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én. Tóth Krisztián győzött és bejutott a nyolcaddöntőbe. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Nehéz ellenfelekkel kezd az egyéni küzdelmekben érdekelt 18 hazai versenyző a hétfőn rajtoló budapesti cselgáncs-világbajnokságon.

A sorsoláson kiderült, hogy 126 ország 731 dzsúdósa lép tatamira Budapesten, és mindkét szám nagyobb, mint a legutóbbi, 2015-ös asztanai létszám. Ennél többen csak 2011-ben, a párizsi világbajnokságon vettek részt.

18 magyar versenyző lesz ott a vébén Forrás: World Judo Championship Facebook

Ami a magyarok sorsolását illeti, egyik induló sem került könnyű ágra. Nagy András szakágvezető szerint nehéznek látszik az út minden hazai versenyző előtt,

csaknem mindenkinek szüksége lesz egy vagy több bravúrra ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé jusson, vagyis szerepelhessen a délutáni programban.

"Egy ilyen sorsolásnál nehéz mit mondani, lehetett volna rosszabb is, jobb is.

- mondta Nagy András. A válogatott vezetője hozzátette: a szakmai célkitűzés egy érem és egy pontszerző helyezés elérése, de reményei szerint sikerül majd ennél jobban szerepelni Budapesten.

Tóth Krisztián (fehérben) szeretné jó eredménnyel zárni a vébét Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A sajtóeseményen jelen volt a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián is. A KSI SE 90 kilós büszkesége elmondta, szerepelt már magyar közönség előtt világversenyen, mivel a 2009-es ifjúsági világbajnokságot is a Papp László Budapest Sportarénában rendezték meg, és ott ezüstérmet szerzett.

A hétfői nyitónapon hazai részről a 60 kilogrammos Szabó Csaba és a 48 kilós Csernoviczki Éva lép tatamira a Papp László Sportarénában.