Birkózó-vb: Veréb István gond nélkül továbbjutott

Veréb István ARCKIFEJEZÉS győztes Közéleti személyiség foglalkozása örül sportoló SZEMÉLY
Veréb István bronzérmes a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon
Vágólapra másolva!
Veréb István magabiztos győzelemmel mutatkozott be a párizsi birkózó-világbajnokságon, így bejutott a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntőjébe.

Az idei Európa-bajnokságon bronzérmes magyar az igazán kiugró eredménnyel nem rendelkező ukrán Ljubomir Szagaljukkal kezdett, és egyértelműen a továbbjutás volt az elvárás vele szemben, amit Veréb gond nélkül teljesített.

Az első másfél-két percben kis túlzással kötöttfogású meccset láthatott a csarnok többezres közönsége. Az összekapaszkodás, fogáskeresés időszaka után aztán az ukrán intését követően (1-0) Verébet is nagyobb aktivitásra kérte a bíró, ő pedig nem is habozott,

lendületes lábra támadással megragadta Szagaljukot, és a szőnyeg szélén nagyot dobott rajta, amiért négy pontot kapott.

Verébnek nem volt nehéz dolga Forrás: MTI/Illyés Tibor

A meccs képe alapján a magyar birkózó szinte behozhatatlan előnyhöz jutott a szünetre, ráadásul a második szakasz elején a nagyobb sebességre váltó ukrán támadását megkontrázva, mögékerüléssel további két ponttal növelte előnyét. Ezek után Veréb már csak a biztonságra figyelt, és egyszer ugyan levitte őt Szagaljuk és intették is, de győzelméhez (7-3) egy pillanatig sem fért kétség.

A nyolc közé jutásért Veréb Istvánnak a lengyel Zbigniew Baranowski lesz az ellenfele.

Veréb előtt Molnár József a papírformának megfelőelően vereséget szenvedett Gadzimurad Rasidovtól, aki 11-0-ra nyert. Molnár abban még bízhat, hogy a kiváló orosz sportoló bejut a fináléba és vigaszágra segíti őt.