Vágólapra másolva!
Kopasz Bálint keze megsérült, de nem adja fel, ott lesz a szombati 1000 méteres döntőben a racicei világbajnokságon. Versenyzőink eredményes napot zártak pénteken is, jól mentek a magyar csapathajók, a sprinterek is, s a parakenus Suba Róbert újabb ezüstérmet nyert.

Bemutatkoztak kajakos csapathajóink péntek délelőtt, a férfi K-4 1000 méteren szereplő magyar egység (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Pauman Dániel), valamint a női négyes (Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina és Vad Ninetta) is már a hétvégi döntőben tudhatja magát. Előbbi hajóban Kammerer Zoltán jubilált, hiszen húsz esztendővel ezelőtt szerepelt élete első világbajnokságán, míg a hölgyeknél

a betegséggel bajlódó Medveczky Erika állapota adta meg a verseny izgalmát, de Csipes Ferenc tanítványa megmutatta, hogy túljutott a nehezén, s a lányok futamgyőztesként léptek tovább a döntőbe.

„Aludtam egy nagyot, sokkal jobban vagyok, érzem, hogy tér vissza belém az erő és bízom benne, hogy a vasárnapi döntőben már száz százalékos állapotban tudok odaállni" – magyarázta Medveczky Erika a futam után.

Medveczky csütörtöki betegsége után egyébként a pénteki versenynapot sem úszta meg a magyar csapat drámai pillanatok nélkül:

Kopasz Bálint hajója leesett a bakról, s a versenyző úgy nyúlt utána, hogy zúzódott a jobb kezének hüvelykujja, így kérdésessé vált további szereplése a világbajnokságon.

Az algyőiek Európa-bajnoki bronzérmese azonban nem futamodott meg, vízre szállt az 500 méteres középfutamában, s bár sérülése miatt a rövidebbik távon nem jött össze számára a döntő, nem adja fel a szombati 1000 méter fináléját sem.

Ragasztószalag Kopasz Bálint sérült hüvelykujján a férfi kajak egyesek 500 méteres versenyének középfutama után a férfi kajak egyesek 500 méteres versenyének középfutamában, a racicei kajak-kenu világbajnokságon Csehországban 2017. augusztus 25-én. A magyar versenyző az előfutam után kézsérülést szenvedett, a középfutamban a 4. helyen végzett, ezzel bejutott a B döntőbe Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Ötszáz méteren a rajtomat befolyásolta ez a sérülés, de nem éreztem fájdalmat a verseny alatt. Más állapotban voltam a pályán, ki tudtam kapcsolni, a jó rajt azonban hiányzott a továbbjutáshoz."

– mondta Kopasz Bálint.

„Annyira sajnálom, mert egész évben erre a világbajnokságra készültünk, arra, hogy ezer méteren ott lesz a legjobbak között."

"Amikor tavaly Rióban testközelből látta Kozák Danuta betegségét és győzelmeit, pontosan arról beszélgettünk, hogy egy versenyző pályája nem nyílegyenes, mindig lesznek benne kacskaringók, hullámhegyek vagy völgyek."

"Ez a baleset is amiatt történt, mert folyton a kajakozáson jár az esze, azt akarta megnézni, hogy a középfutam előtt elvigye-e políroztatni a hajóját" – tette hozzá Bálint edzője-édesanyja, Demeter Irén.

Kajak-kenu vb: Kopasz sérülten versenyzett, Fekete döntős

A sérülten versenyző Kopasz Bálint negyedik lett középfutamában K-1 500 méteren a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon, így nem jutott a szám vasárnapi döntőjébe. A délután versenyző másik magyar, a kenus Fekete Ádám viszont beverekedte magát a legjobb kilenc közé ugyanezen a távon.