Kettős lengyel szakaszsiker a Vueltán

CYCLING - TOUR OF SPAIN 2017 - STAGE 6 6 CYCLING Cyclisme ESPAGNE ETAPE Spain SPORT STAGE Tour UCI VUELTA WORLD
Arrival, Tomasz MARCZYNSKI (POL) Celebration, MAS NICOLAU Enric (ESP), Pawel POLJANSKI (POL) during the 72nd Tour of Spain 2017, la Vuelta, Stage 6, Vila-real - Sagunt (204,4km), in Spain, on August 24, 2017 - Photo Tim de Waele / DPPI
Vágólapra másolva!
Tomasz Marczynski nyerte csütörtökön a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát, összetettben továbbra is Chris Froome áll az élen.

A Vila-real és Sagunto közötti öt kisebb hegyet tartalmazó 204,4 kilométeres etap elején egy nagyobb szökevénycsoport ellépett a mezőnytől, és bár a boly nagy részét befogták, három kerekes egészen a célig kitartott. A sprintversenyt közülük a Lotto-Soudal lengyel versenyzője nyerte honfitársa, Pawel Poljanski és a hazai közönség előtt versenyző Enric Mas előtt.

Tomasz Marczynski nyerte a Vuelta csütörtöki szakaszát Forrás: DPPI/De Waele Tim

A nap vesztese az összetett eddigi második helyezettje, Tejay van Garderen volt, aki kétszer is esett. Emiatt az amerikai versenyző 17 másodperc hátránnyal ért célba a piros trikós Froome-ot és a többi esélyest magában foglaló csoporthoz képest, így negyedik helyre csúszott vissza. Az immár négyszeres Tour de France-győztes Froome vezette csoport 26 másodperccel maradt el a szakaszgyőztestől.

Az előzetesen a végső sikerre esélyes Romain Bardet végleg kiszállt az elsőségért folytatott harcból, mivel közel hétperces hátránnyal ért célba.

Eredmények:
6. szakasz, Vila-real - Sagunto, 204,4 km:
1. Tomasz Marczynski (lengyel, Lotto-Soudal) 4:47:02 óra
2. Pawel Poljanski (lengyel, Bora-hansgrohe) azonos idővel
3. Enric Mas (spanyol, Quick-Step) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Chris Froome (brit, Sky) 22:54:37 óra
2. Esteban Chaves (kolumbiai, Orica-Scott) 11 másodperc hátrány
3. Nicolas Roche (ír, BMC) 13 mp h.
4. Tejay van Garderen (amerikai, BMC) 27 mp h.
5. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 36 mp h.
6. David De La Cruz (spanyol, Quick-Step) 40 mp h.

Pénteken a Llíria és Cuenca közötti 207 kilométer vár a mezőnyre, amely a szeptember 10-i madridi befutóig 3324,1 kilométert tesz meg.