Vágólapra másolva!
Bő egy héttel a jövő szombati budapesti Duna-átúszás előtt - amelyet a második Budapest Urban Games (BUG) keretein belül rendeznek meg - Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Verrasztó Dávid vb-ezüstérmes úszó próbaúszással "tesztelte" a Dunát.

- idézte a szervezők csütörtöki közleménye Kiss Gergelyt, akit négy csapattársa is elkísért a RacioNet Honvéd vízilabdacsapatából. "Különleges élmény volt a magyar főváros szívében átúszni a Szabadság-híd pesti hídfőjétől a Műegyetem rakpartig. Szerencsére edzésben vagyok, így fizikálisan nem jelentett komoly kihívást, csak a sodrásra kellett figyelni."

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó különleges élmányként élte meg a Dunában való tempózást Forrás: magyarorszagkul.nlcafe.hu

Gyorsban végigtoltam a távot, viszont azt ajánlom azoknak, akik szeptember 2-án csobbannak majd a Dunában, hogy hozzanak meleg ruhát, mert az jól fog esni az úszás után, és figyeljenek a sodrásra is" - jegyezte meg Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok úszó.

A szervezők tájékoztatása szerint a jövő szombati eseményen tíz mentőhajó lesz majd a vízen, a rajtnál és a célnál olyan vízimentő kollégák fognak dolgozni, akik szükség esetén azonnal a vízbe ugranak, illetve mentőbúvárok is vigyáznak majd az úszók biztonságára.

- mondta a biztosítást végző Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke, Balázs László.