Németh Zsanett és Galambos Ramóna kiesett

Németh Zsanett, birkózás
Németh Zsanett (pirosban) és a kínai Paliha Paliha küzdelme a nők 75 kilogrammos súlycsoportjában
Vágólapra másolva!
A szerdai versenynap mindkét magyarja, Galambos Ramóna (55 kg) és Németh Zsanett (75 kg) is kikapott első mérkőzésén, s már csak a vigaszági folytatásban reménykedhettek, ám az előbbit legyőző amerikai Becka Leathers és utóbbi riválisa, a kínai Paliha sem jutott be a fináléba, azaz a magyarok búcsúztak.

Elsőként a 21 éves Galambos lépett szőnyegre, akinek az amerikai Becka Leathers volt az ellenfele a nyolcaddöntőben. A magyar tehetség júliusban a madridi GP-n már összecsapott mostani riválisával, s akkor sima meccsen, 10-0-ás technikai tussal kapott ki tőle az elődöntőben.

Galambos bízott benne, hogy ezúttal meg tudja szorongatni az amerikait, ám nagyon gyors vereséget szenvedett.

Galambos Ramóna (pirosban) és az amerikai Becka Anne Leathers küzdelme a nők 55 kilogrammos súlycsoportjában Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A meccs második percében ugyanis Leathers szépen kiszedte a magyar lábát és mögé került, majd onnan lábfogással felfordította és tusba szorította ellenfelét.

Az idei Európa-bajnoki ezüstérmes Németh Zsanett csapattársánál lényegesen nagyobb küzdelemben maradt alul a kínai Paliha elleni mérkőzésen, mely után

Gulyás István szövetségi kapitány és Nagy Lajos edző is láthatóan roppant bosszús volt.

A nyolcadöntős összecsapás nem kezdődött jól, a mongol származású kínai ugyanis egy összekapaszkodásból szépen támadott lábra, levitte ellenfelét és meg is pörgette. A gyorsan összeszedett 4-0-s hátrány ijesztőnek tűnt, ám a kétszeres U23-as Eb-győztes magyar kettőt faragott belőle az első szakasz hajrájában egy ügyes mögé kerüléssel (2-4).

Németh Zsanett (pirosban) és a kínai Paliha Paliha küzdelme a nők 75 kilogrammos súlycsoportjában Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar sarok bosszankodására a második meneten történtek adtak okot, ugyanis az egyébként a három perc során szinte

végig passzívan védekező kínai versenyző úgy tudott kétszer is Németh mögé menni, hogy riválisa indított akciót, s a leszorításból mögé igyekvő magyar lábára visszatámadott.

A 8-2-es eredményen egy kiléptetéssel ugyan Németh Zsanett még némileg kozmetikázott (3-8), de vereséggel hagyta el a szőnyeget.

Nem lehet három akkora hibát elkövetni, mint amit ő csinált" - nyilatkozta az MTI-nek Gulyás István szövetségi kapitány. - "Ramóna gyors vereségében benne volt, hogy az elmúlt egy évben összesen hat hónapot kellett sérülések miatt kihagynia, ami nagyon sok."

A csütörtöki napon a nők 48, 53, 60 és 69 kilogrammos súlycsoportjainak a küzdelmeit rendezik meg az AccorHotels Arenában.

Magyar részről egyedül Sleisz Gabriella lesz érdekelt, a 60 kilósok mezőnyében.