Társoldalunk:

Baji Balázs új sportágban is bemutatkozik

2017.08.23. 12:32

A vb-bronzérmes Baji Balázs a sárkányhajózást és a fogathajtást is kipróbálja, egyelőre csak az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén. 

A szeptember 23-i esemény előtt a tajvani Universiadén indul sportolónk. Az 'egyetemisták olimpiájával' elsősorban az volt a célom, hogy versenyezzek egy jót, és felállhassak a dobogóra. A világbajnokság nagyon jól sikerült számomra, így mindenféle teher nélkül állok rajthoz majd az Universiadén" – mondta Baji Balázs.

Baji Balázs a londoni atlétikai vb bronzérmévelForrás: AFP/Adrian Dennis

Azután következik majd a IV. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége, ahol együtt sportolnak állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok, akik nap mint nap dolgoznak az agráriumban, egy minisztérium irányítása alatt. „Néztem a programot, ugyan lesznek atlétikai számok, de most tudatosan olyan sportágakat választok, amelyekben nincs túl sok támpontom. Ilyen a sárkányhajó, és a fogathajtás" – mondta Baji Balázs, aki az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti Tanszékén dolgozik.