Végre Grand Slamen is viszontláthatjuk Sarapovát

700045708 Horizontal BUST CLOSE UP ACTION HEADSHOT TENNIS
Maria Sharapova of Russia returns the ball to Christina McHale of US during their tennis match at the ATP Tennis Open tournament on May 15, 2017 at the Foro Italico in Rome. / AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Marija Sarapova 18 hónap után újra egy Grand Slam-tornán indulhat, miután a US Open szervezői szabadkártyát adtak az egykori bajnoknak és világelsőnek.

A meldonium használata miatt 15 hónapra eltiltott, majd idén tavasszal visszatérő orosz klasszisnak egészen az év utolsó kiemelt tornájáig kellett várnia, hogy végre újra Grand Slam-tornán foghasson ütőt. Megtehette volna már korábban is, azonban a Roland Garroson nem látták szívesen és nem adtak neki szabadkártyát, Wimbledonra pedig a ranglistahelyezése nem ütötte meg a kívánt mércét.

A világranglistán jelenleg 148. orosz klasszissal, aki 2006-ban megnyerte a US Opent, az amerikai szervezők már nem toltak ki, és ott lehet Flushing Meadowsban. Rajta kívül csak junior korú amerikai teniszezők kaptak hasonló lehetőséget.

Sarapovának ez lesz a tizenegyedik fellépése a US Openen, ahol a már említett siker mellett még kétszer elődöntőzött, de 2005-ben Kim Clijsters, 2012-ben pedig Viktorija Azarenka győzte le, előbbi aztán meg is nyerte a tornát. Sarapova legutóbb 2014-ben hallatott magáról Flushing Meadowsban, akkor a negyedik fordulóban (a legjobb 16 között) kapott ki Caroline Wozniackitól.

Sarapova legutóbb a 2016-os Australian Openen vett részt Grand Slam-viadalon.

A 137. US Open augusztus 28-tól szeptember 10-ig tart.