Az utolsó nap is hozott világcsúcsot az atlétikai vb-n

Ines Henriques, atlétika
A portugál Ines Henriques ünnepel, miután 4:05:56 órás világcsúccsal megnyerte a női 50 km-es gyaloglást a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokságon a London Stadionban 2017. augusztus 13-án
Vágólapra másolva!
A portugál Ines Henriques világcsúccsal diadalmaskodott a nők 50 kilométeres gyalogló viadalában a londoni atlétikai világbajnokságon, vasárnap.

A vb-k női programjában első ízben szereplő távnak heten vágtak neki, a négy célba érkezőből két kínai versenyző osztozott meg az ezüst- és bronzérmen.

Henriques saját, idén januárban felállított 4:08:26 órás idejét javította meg két és fél perccel.

A portugál Ines Henriques ünnepel, miután 4:05:56 órás világcsúccsal megnyerte a női 50 km-es gyaloglást a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokságon a London Stadionban 2017. augusztus 13-án Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A férfiak 50 kilométeres versenyében francia győzelem született, míg a magyar Helebrandt Máté országos csúccsal végzett a pontérő hatodik helyen.

Helebrandt Máté országos csúccsal vb-hatodik lett 50 kilométeren

Yohann Diniz nyerte a férfiak 50 kilométeres gyalogló viadalát a londoni atlétikai világbajnokságon, míg Helebrandt Máté országos csúccsal hatodikként zárt. A francia versenyző saját világcsúcsát megközelítve nagy fölénnyel, minden idők második legjobb idejével győzött két japán, Araj Hiroki és Kobajasi Kaj előtt. Helebrandt saját tempójában teljesítette a versenyt, s az utolsó kilométereken sorra előzte meg az előtte lévőket.

Eredmény, gyaloglás (a viadal honlapja szerint):
női 50 km
1. Ines Henriques (Portugália) 4:05:56 óra - világcsúcs
2. Jin Hang (Kína) 4:08:58
3. Jang Su-csing (Kína) 4:20:49