Társoldalunk:

Az olimpia miatt 45 éves hagyományon változtatnak a golfban

2017.08.09. 11:26

Az olimpia miatt módosították a profi golfozók versenynaptárát, így 2019-től a PGA Championship nem a szezon utolsó, hanem a második Major-tornája lesz.

A sportág Grand Slam-viadalainak számító Major-versenyek közül az első hagyományosan áprilisban a US Masters, majd azt követi júniusban a US Open, júliusban a British Open, végül pedig - 1972 óta mindig - augusztusban a PGA Championship.

A szezon utolsó kiemelt tornája csütörtökön kezdődik, a szervezők pedig kedden este tartott sajtótájékoztatójukon jelentették be a tervezett változásokat.

1972 óta mindig augusztusban rendezték a PGA ChampionshipetForrás: AFP/2015 Getty Images/Jared C. Tilton

"Az olimpia miatt változtattunk a versenynaptáron" - mondta Pete Bevacqua, a szervező PGA America vezérigazgatója, hozzátéve, hogy így a jövőben nem kell majd variálniuk a nyári játékok éveiben sem. Bevacqua azt is megjegyezte, hogy szerinte a módosítással jobb helyzetbe hozzák a PGA Championshipet a "következő száz évre".

A golf tavaly 112 éves szünet után szerepelt ismét az olimpián. A következő nyári játékokat 2020. július 24. és augusztus 9. között Tokióban rendezik meg.