Társoldalunk:

Makwala rendhagyó módon futhat a 200 méteren

2017.08.09. 19:40

Ma már megírtuk, hogy a londoni atlétikai világbajnokságon Isaac Makwalát nem engedték elindulni a férfi 400 méter döntőjében. Az ok: ételmérgezés. Most azonban 200-on lehetőséget kap, igazán különleges körülmények között

A nemzetközi szövetség (IAAF) engedélyezte ugyanis a szám selejtezőjét kényszerűen kihagyó botswanai sprinternek, hogy az esti elődöntő előtt két órával, teljesen egyedül lefussa a távot. Ha 20.53 másodpercet teljesít, vagy annál jobb időt ér el, rajthoz állhat a második körben.Makwalát betegség miatt nem engedték elindulni a 400-as döntőben, miután az egyik áldozatává vált a több versenyzőt is érintő ételmérgezésnek. A 30 éves atléta a 200 méter hétfői előfutamai előtt lett rosszul, ám kedden futni akart és ki is ment a stadionba. Azonban nem engedték rajthoz állni, visszaküldték a szállodába, mert a brit egészségügyi rendelkezések szerint a fertőzés miatt 48 órás karanténban kell lennie. Az elkülönítés szerdán délután ért véget.
Makwala jó eséllyel pályázik a továbbjutásra, mivel 19.77 másodperccel övé az idei legjobb idő.

FRISSÍTÉS: Az esőzés ellenére a sprinter könnyen teljesítette az elvárást, 20.20-as idővel ért célba. A közönség hangos ovációja kísérte végig, ő pedig a finis után gyorsan csinált is öt fekvőtámaszt, hogy jelezze, rendben van fizikailag.

2. FRISSÍTÉS: Makwalát az esőzés sem állította meg, 20.14-et futott az elődöntőben, ráadásul az 1-es pályán. Második lett a futamában, így biztosan döntős. Hihetetlen történet!