Megegyezett Cornel Marculescu és Gyárfás Tamás

Seszták Miklós; Fürjes Balázs; Gyárfás Tamás
Budapest, 2017. július 11. Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója, Julio C. Maglione, a FINA elnöke, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke és Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos (b-j) a magyarországi vizes világbajnokságról tartott sajtótájékoztatón az InterContinental Budapest szállodában 2017. július 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A nyíltvízi versenyeket az eredeti kiírás szerint, csütörtökön, pénteken és szombaton bonyolítják le Balatonfüreden a magyarországi masters vizes világbajnokságon.

Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hidegfront várható hétvégi betörése miatt szombaton nem rendeznek nyíltvízi úszóversenyeket, hanem az aznapra tervezett futamokat csütörtökön bonyolítják le.
Délután viszont már arról jött hír, hogy mégis marad az eredeti kiírás.

- írták közleményükben a szervezők.
A dokumentum szerint a masters nyíltvízi viadalon összesen 1500-an indulnak, és a szervezők mindent megtesznek azért, hogy az egyszerre vízben lévő 60 indulót folyamatosan figyelemmel kövessék a kísérőhajókról és a partról egyaránt. Ugyanakkor a tiltakozások ismeretében, valamint az azóta érkezett kedvezőbb előrejelzések miatt

Cornel Marculescu megállapodott Gyárfás Tamással, hogy minden marad a régiben,

azaz a nyíltvízi viadalokat csütörtöktől szombatig rendezik meg, visszatérve az eredeti menetrendhez.
"Az azonban egyértelmű, hogy amennyiben az időjárás mégis veszélyeztetné az úszók egészségét, biztonságát, az érintett versenyeket későbbi időpontra halasztják" - rögzíti a közlemény.
A masters vb-t öt sportágban rendezik meg, a nyíltvízi úszók Balatonfüreden, a medencés úszók, a szinkronúszók, a műugrók és a vízilabdázók Budapesten versenyeznek.