Célfotó döntött a női 100 méter döntőjében

athletics Horizontal
US athlete Tori Bowie (R) takes gold past Ivory Coast's Murielle Ahouré in the final of the women's 100m athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 6, 2017. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD
Vágólapra másolva!
A riói ezüstérmes amerikai Tori Bowie egyetlen századdal előzte meg az elefántcsontparti Marie-Josee Ta Lou-t a női 100 méteres síkfutás döntőjében a londoni atlétikai világbajnokságon. Az olimpiai bajnok jamaicai Elaine Thompson csak a vert mezőnyben végzett.

Ta Lou ezúttal is remekül kapta el a rajtot és egészen 80 méterig biztos győztesnek tűnt, azonban Bowie hatalmasat hajrázott, és tökéletesen időzített - hason csúszásban végződő - mell bedobással megnyerte a döntőt. A hivatalos ideje 10.84 másodperc.

Tori Bowie (jobbra) itt még csak sejtette, hogy világbajnok lett Forrás: AFP/Jewel Samad

Második lett a Rióban negyedik Ta Lou, a harmadik helyen pedig a holland Dafne Schippers ért be. Az olimpiai bajnok jamaicai Elaine Thompson 10.98-cal csak az ötödik helyen végzett.

2005 óta először fordult elő, hogy a férfi és a női 100-as döntőt is amerikai sprinter nyerje. A férfiaknál, ugyebár, szombaton Justin Gatlin diadalmaskodott, legyőzve Usain Boltot (is).