Társoldalunk:

Szepesi Nikolett: Nem sportolóhoz méltó módon hagytam abba az úszást

2017.08.05. 20:28

Szepesi Nikolett elárult egy nagy titkot a karrieréről a DIGI Sport híradójának, miközben arról is beszélt, milyen lesz először rajthoz állni a visszavonulása után.

Visszavonulása óta először indul úszóversenyen Szepesi Nikolett, aki pályafutása után nagy vihart kavart könyvet írt "Én, a szexmániás" címmel.

"Tavaly fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy elinduljak a masters-világbajnokságon. Nyilván nagy előny, hogy itthon rendezzük a vb-t. Nagy löketet ad, hogy magyar közönség előtt tudunk versenyezni" - nyilatkozta a Sport 24-nek az Eb-bronzérmes úszó.

"Érzek egy kis űrt. Még nem mondtam senkinek, szóval ez egy elég nagy titok: nem sportolóhoz méltó módon hagytam abba az elit úszást. Úgy gondoltam, ha visszatérek a masters-mezőnybe, akkor be szeretném bizonyítani, hogy itt is megállom a helyem" - tette hozzá.

A 2007-ben az év legjobb magyar úszónőjének megválasztott Szepesi szeretné kárpótolni magát. Nyolc éve ugyanis nem jelentette be a visszatérését, eltiltották, és emiatt nem vehetett részt a 2012-es londoni olimpián. Ezek után végleg visszavonult. Erről ennyit mondott: Tényleg lett volna még bennem az úszósportban, és ez az, ami még egy picit hiányzik.

"Nagyon kemény vagyok, meg lehet kérdezni a csapattársaimat is a Budapesti Delfineknél. Nem szeretném elkiabálni, de mind a három hátszámban országos csúcsot szeretnék úszni" – mesélt a masters-vb előtt kitűzött céljairól.

Ezek szerint 50, 100 és 200 háton is elindul, és dacára annak, hogy egy hónapig még 29 évesnek mondhatja magát, a vb-n a 30-34 év közötti kategóriába sorolták. Szepesi Nikolett augusztus 15-én, 19-én és 20-án is rajtkőre áll majd a Duna Arénában.