Társoldalunk:

Van, aki nem Usain Bolt futásától ájult el

2017.08.05. 19:29

Történelmi verseny ide vagy oda, nem mindenki esik hasra Usain Bolttól. A londoni atlétikai világbajnokság kabalafigurája, például ország-világ előtt trollkodta meg minden idők legjobb atlétáját.

Szombaton este utoljára fut 100 métert hivatalos versenyen minden idők - talán - legjobb atlétája, a nyolcszoros olimpiai bajnok, Usain Bolt.

Usain Bolt: A világ atlétikáját megmentette, de örökké ő sem futhat

Pénteken megkezdődik az idei év legnagyobb sporteseménye, a sorrendben tizenötödik atlétikai világbajnokság Londonban. Amelynek - függetlenül attól, hogy hány világcsúcs születik, vagy születik-e egyáltalán - a legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye Usain Bolt utolsó színre lépése lesz a futópályán. Nyilván sokan vitatkoznak a megállapítással, amely szerint már nem oszt és nem szoroz, hogy a világ leggyorsabb embere végül győz-e búcsúfellépésén, vagy sem.

A londoni világbajnokságon az előfutamban ugyan nem alkotott emlékezeteset - vélhetően, ő maga sem emlékszik rá, mikor futott utoljára 10.13 másodpercet -, a célba érést követő másodperceket azonban, ha jamaicai szupersztár nem is, a nézők biztosan sokáig emlegetni fogják.

Hero, a világbajnokság kabalája ugyanis előbb lelkesen segített kifűzni a bajnok aranyszínben pompázó cipőjét, majd, amikor Bolt nem adta oda neki, akkor egyértelmű mozdulatokkal jelezte, hogy nem is kérne belőle, mert a csukának elviselhetetlen a szaga.

A találkozásnak már volt előzménye, amikor Hero egy "simogass meg" feliratú táblával állt az öltőzőfolyosón, és, mikor Bolt megveregette a fejét-vállát, ő összeesett, és fájdalmasan fetrengett a földön.