Vágólapra másolva!
Miközben a válogatott tagjai a tatai edzőtáborban az újságírók és televíziós stábok előtt nyílt edzésen izzadtak, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) ugyanitt, a létesítmény konferenciatermében elnökségi ülést tartott, ahol többek között kijelölte az augusztus 21. és 27. között zajló párizsi világbajnokságon induló, tizenhat fős magyar csapatot. A névsor a két eseményt követő sajtótájékoztatón került nyilvánosságra.

Bevezetőként Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke szólt az egybegyűltekhez, leszögezvén, hogy magyar birkózás múltja – például 29 vb-arany-, 46 ezüst- és 45 bronzérme –, jelene – az idei újvidéki Eb nyolc medált hozó diadalmenete –, valamint érdekes módon a jövője – a múlt heti kadet Eb történelmi eredménysora – is

kötelez a franciaországi jó szereplésre.

Komáromi Tibor alelnök, szakmai igazgató kiemelte, hogy főképp a kontinensviadal csapatversenyét megnyerő

kötöttfogásúaktól vár dobogós helyezéseket, illetve jelezte, hogy a női csapatból sérülés, műtét miatti lábadozás miatt hiányzik majd két klasszis, Sastin Marianna és Barka Emese.

A magyar vb-csapat Forrás: Konczgyorgy

A szövetségi kapitányok közül előbb Gulyás István mutatta be a három tagú női és az öt főből álló szabadfogású különítményt. Mint mondta, a hölgyeknél elsősorban az idei Eb-2., U23-as Európa-bajnok

Németh Zsanett érhet oda a dobogó közelébe negyedik kiemeltként, illetve Veréb István és Ligeti Dániel számíthat a legtöbbre,

előbbi idén bronzérmes lett Újvidéken, pár nappal ezelőtt pedig boldog édesapa. A nyolc tagú kötöttfogású gárdában is akad egy újsütetű apuka, Lőrincz Tamás, aki a csapat nevében beszélt az egybegyűltekhez, leszögezve, hogy a hangulat jó, s mindent megtesznek a kiemelkedő szereplésért.

Sike András szakvezető szerint a két Lőrincz-fivér mellett a fél év alatt vb-t és Eb-t nyert Korpási Bálint, valamint a korelnök Kiss Balázs és a nehézsúlyú Lám Bálint lehet ott végelszámolásnál.

A kisebb sérülést szenvedett Bácsi Pétert Szabó László pótolja 80 kilóban, de már ő is állt vb- és Eb-dobogón.

Kijelölték az augusztus 21. és 27. között zajló párizsi világbajnokságon induló, tizenhat fős magyar csapatot. Forrás: Konczgyorgy

Bacsa Péter ügyvezető alelnöke a sajtóeseményen azt is jelezte, hogy a párizsi vb helyszínén magyar standot állít fel az MBSZ, amellyel a jövő októberi budapesti világbajnokság népszerűsítése a cél.

Hozzátette, a riói olimpiával ellentétben ezúttal három magyar bíró is ott lesz a vb-n, ami komoly sportdiplomáciai sikernek számít, s elejét veheti az esetleges visszásságoknak.

A magyar vb-csapat

Nők:

55: Galambos Ramóna
60: Sleisz Gabriella
75: Németh Zsanett

Szabadfogás:

61 kg: Molnár József
65: Lukács Norbert
70: Gulyás Zsombor
86: Veréb István
125: Ligeti Dániel

Kötöttfogás:

59 kg: Torba Erik
66: Krasznai Máté
71: Korpási Bálint
75: Lőrincz Tamás
80: Szabó László
85: Lőrincz Viktor
98: Kiss Balázs
130: Lám Bálint