Vágólapra másolva!
A karatés Tadissi Martial hatodik lett Wroclawban. A 67 kilogrammban induló magyar versenyző közel állt az éremszerzéshez, de csoportjában végül harmadik lett, így nem jutott be az elődöntőbe.

A magyar vb-ezüstérmest az első csoportmérkőzésén az angol Thomas Jordan győzte le 3-2-re. A folytatásban Tadissi 4-4-re végzett az algériai Benkhaledet Abdelatif ellen, és mivel az afrikai szerezte az összecsapás első pontját, ő lett a győztes.

Az utolsó küzdelmét már hiába hozta 1-0-ra ausztrál riválisával szemben a 25 éves magyar karatés, csoportharmadikként nem jutott tovább.

"Ráadásul mindkét meccsen megvolt az esély arra, hogy győztesen hagyjam el a küzdőteret" – összegzett Tadissi Martial.

A karatés Tadissi Martial ötödik lett Wroclawban Forrás: Voros Nandor/Voros Nandor

A fallabdázó Farkas Balázs kisebb csodát tett, miután két szettet is megnyert a világranglista 21. helyezett Cesar Salazar ellen,

végül a mexikói 3-2-re győzött. Kiss-Máté Csenge simán kikapott első mérkőzésén. A magyar fallabdázó ellenfele a világranglista 30. helyezett Coline Aumard volt, aki 3-0-s sikerrel ment tovább a második körbe. Mindkét fallabdázó szerdán az alsóházi küzdelmekkel folytatja szereplését a Világjátékokon. A magyar férfi strandkézilabda-válogatott a helyszínen szurkolt a fallabdázóknak.

"Nagyon köszönöm többek között a magyar strandkézilabda-válogatottnak a szurkolást. Sok erőt kaptam tőlük" – mondta Farkas Balázs.

A tájfutóknál a női sprint számban Gyurkó Fanni a 19., míg Weiler Virág a 20. helyen zárt. A férfi mezőnyben Bakó Áron a 30., Baumholczer Máté pedig a 31. helyen ért célba.