Éremesélyesként indulnak a magyarok az öttusa Eb-n

Demeter Bence
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. Demeter Bence a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi öttusaversenyének bónuszvívás számában a Deodoro Stadionban 2016. augusztus 20-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A férfiak és a nők versenyeiben éremeséllyel indulnak a magyar versenyzők a kedden kezdődő minszki öttusa Európa-bajnokságon.

A férfiaknál Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Gergely, Harangozó Bence és Tomaschof Soma, a nőknél Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Zs. Tóth Anna és Simon Sarolta jut szerephez az Eb-n.

"Ha kijön a csapatnak a lépés, és valahol a közvetlen élcsoportban végez,

- mondta az MTI érdeklődésére Martinek János. A szakvezető szerint Demeter Gergely számára egyelőre az lehet a cél, hogy beleerősödjön a felnőtt mezőnybe,

a másik három magyar induló közül viszont bármelyik lehet dobogós is.

Demeter Bence a csípőjével küszködik Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Hogy ki és milyen érmet nyerhet, azt persze nehéz lenne megmondani, már csak azért is, mert mindhármójuknak voltak gondjai az idény során" - emlékeztetett arra, hogy Marosinak sérülés miatt az Eb még csak a második versenye lesz idén, Kaszának vírusos fertőzés miatt a világkupadöntőt kellett menet közben feladnia, Demeter Bencének pedig a csípője nincs mindig rendben.

Az esélyeket illetően elmondta, a hagyományos versenyben indulók közül a három tapasztalt versenyző, Kovács, Földházi és Alekszejev már nyert aranyérmet kiemelt versenyen.

- mondta, hozzátéve, hogy a női váltó és a vegyes váltó is erős, akár érmet is nyerhet.