Budapestman augusztus végén a fővárosban

A Lupa-tótól indul majd a verseny
Vágólapra másolva!
Augusztus 27-én, vasárnap Budapestman néven kerül megrendezésre a fővárosi, prémium kategóriás, olimpiai távú országos triatlon bajnokság.

Budapest legimpozánsabb triatlonversenyén több mint 1000 triatlonos részvételére lehet számítani. A magyar élmezőny valamennyi tagja elindul, de emellett bárki teljesítheti az 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló távot.

Három kategóriában lehet indulni. A Pro férfi és női futamra az Elit licenccel rendelkező magyar versenyzők, valamint azok nevezhetnek be, akik a pénzdíjakért kívánnak versenyezni. Az Age Group futamokon belül abszolút férfi és női, illetve magyar és külföldi korosztályos bontásban mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. Az Olimpiai távú Országos Bajnokság férfi és női futamán kizárólag magyarok versenyezhetek, ugyancsak korosztályonként.

A versenyen több hazai híresség is elindul, például Kovács Kokó István. Valamint a Rádió 1 Reggeli Show-jának három műsorvezetője, akik váltóban teszik meg a távot (Rákóczi Ferenc úszik, Sebestyén Balázs kerékpározik, Vadon János fut), s akiket háromfős csapatba verődve bárki kihívhat. A legjobb kihívó csapat különdíjban részesül.

A Lupa-tótól indul majd a verseny Forrás: MTSZ

A Budapestman az abszolút győztesek mellett a legjobb magyar versenyzőket is díjazza. A Pro kategóriák dobogósai fejenként 2500, 1700, illetve 1050 euróval, míg a magyar férfi és női kategóriában érmes helyen végzők 1000, 700, illetve 500 euróval gazdagodhatnak.

„Eddig már nyolcszázan neveztek a Budapestman versenyre, és Sebestyén Balázsék jelentkezésével megnyitjuk a váltó nevezést is, hogy bárki összemérhesse magát velük. Reményeink szerint több mint ezer fő rajtol el augusztus 27-én" – tájékoztatott Bajnógel Csaba, a verseny sportigazgatója.

„Már régóta szüksége volt egy ilyen versenyre a magyar triatlonsportnak, amely az elmúlt, közel három évtizedét tekintve a legsikeresebb korszakát éli, amit az elmúlt években elért kiváló eredmények is fémjeleznek" – hangsúlyozta dr. Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke.

A sportág 2020-as tokiói olimpiai vegyesváltós éremesélyeit erősítheti, hogy a Magyar Triatlon Szövetség a Lupa Strand Kft.-vel együttműködésben a budakalászi Lupa-tó partján építteti fel a Nemzeti Triatlon Központ szabadvízi edzőbázisát.