A Baskonia felülírta a Barcelona ajánlatát Hanga Ádámért

Hanga Ádám, kosárlabda
VITORIA-GASTEIZ, SPAIN - DECEMBER 9: Adam Hanga (8) of Baskonia blocks a shoot during the Turkish Airlines Euroleague basketball match between Baskonia and Darussafaka Dogus at Fernando Buesa Arena in Vitoria-Gasteiz, Spain on December 9, 2016. Iker Pastor / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Hanga Ádám mégsem lesz a Barcelona játékosa, ugyanis a Baskonia férfi kosárlabdacsapata bejelentette, hogy ugyanolyan szerződést kínált a magyar kosarasnak, mint a katalán gárda, így egyelőre marad az eddigi klubjánál.
Úgy néz ki, Hanga Ádám egyelőre marad a Baskoniában Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Iker Pastor

Hanga ugyan korábban elkötelezte magát a Barcelonához, de a Baskonia öt napig gondolkodhatott, hogy tartja-e az ajánlatot – három évre 7,5 millió euró –, vagy sem, ugyanis a játékos korlátozott szabadügynök, azaz egy szerződést, amit máshol aláír, meccselhet (vagyis felülírhat) eddigi csapata.

Hogy lesz ebből NBA Hanga Ádámnak?

Hanga Ádám 2020-ig írt alá a Barcelona csapatához, ám korántsem biztos, hogy a katalán csapatnál kezdi meg a 2017-2018-as szezont. Hanga a három év alatt mintegy 7,5 millió eurót fog keresni, csak azt nem tudni, melyik csapatnál. Ugyanis a játékos korlátozott szabadügynök, azaz egy szerződést, amit máshol aláír, meccselhet (vagyis felülírhat) eddigi csapata, a Baskonia.

Így a Barcelona került lépéskényszerbe Hangával kapcsolatban,

ugyanis innentől kezdve ki kell vásárolnia a szerződéséből, tehát a Baskoniával kell megegyeznie először, ha le szeretné igazolni.

A San Antonio Spurs által draftolt magyar kosarasnak öt napja van aláírni a Baskoniához.