Halep két pontra volt a női tenisz trónjától, de nem tudott rá felülni

Horizontal WIMBLEDON
Czech Republic's Karolina Pliskova reacts after winning against Russia's Evgeniya Rodina during their women's singles first round match on the second day of the 2017 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 4, 2017. Pliskova won the match 6-1, 6-4. / AFP PHOTO / Justin TALLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A magyar származású, brit Johanna Konta 2 óra 41 perces csatában legyőzte a román Simona Halepet, ezzel bejutott a női elődöntőbe a wimbledoni teniszbajnokságon.

Előzőleg 1978-ban került brit játékos a négy közé a nőknél, akkor Virginia Wade szerepelt a londoni Grand Slam-torna elődöntőjében.

Konta meccslabdája:

A Roland Garroson döntős Halep vereségével biztossá vált, hogy nem ő, hanem Karolina Pliskova veszi át az első helyet hétfőn a világranglistán a német Angelique Kerbertől. Érdekes, hogy a cseh teniszező úgy lesz világelső, hogy már múlt csütörtökön, a második fordulóban kiesett Wimbledonban.

Világelsőként utazhat a US Openre:

Pedig a román játékos ennél közelebb nem lehetett volna a világelsőséghez: két pontra volt a hatalmas bravúrtól.

Az angol fővárosban esik az eső, a külső pályákon áll a játék, a félbeszakadt negyedik negyeddöntőt a fedett centerpályán folytatják. Ezen a meccsen a szlovák Magdalena Rybarikova 6:3, 2:2-re áll az amerikai Coco Vandeweghe-gel.

Eredmények, negyeddöntő:
nők:
Konta (brit, 6.)-Halep (román, 2.) 6:7 (2-7), 7:6 (7-5), 6:4
Rybarikova (szlovák)-Vandeweghe (amerikai, 24.) 6:3, 6:3
korábban:
Muguruza (spanyol, 14.)-Kuznyecova (orosz, 7.) 6:3, 6:4
V. Williams (amerikai, 10.)-Ostapenko (lett, 13.) 6:3, 7:5

Az elődöntő párosítása:
Konta–V. Williams, Muguruza–Rybarikova

korábban:
férfiak:
nyolcaddöntő:
Djokovic (szerb, 2.)-Mannarino (francia) 6:2, 7:6 (7-5), 6:4
A negyeddöntő párosítása:
Müller (luxemburgi, 16.)-Cilic (horvát, 7.), Murray (brit, 1.)-Querrey (amerikai, 24.), Raonic (kanadai, 6.)-Federer (svájci, 3.), Berdych (cseh, 11.)-Djokovic