Hatalmasat bukott a Tour de France egyik esélyese

cycling TOPSHOTS Horizontal
Australia's Richie Porte receives medical assistance after falling during the 181,5 km ninth stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race on July 9, 2017 between Nantua and Chambery. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
Vágólapra másolva!
A Tour de France kilencedik szakaszának utolsó húsz kilométerén az éllovastól mindössze 39 másodpercre lévő Richie Porte hatalmasat bukott, nyakmerevítővel vitték kórházba.

A Nantua és Chambéry közötti 181,5 kilométeres szakasz utolsó hegyéről lefelé menet, az összetett verseny ötödik helyén álló ausztrál Richie Porte hatalmasat bukott. Az egyik kanyarban lekapott a bicikle első kereke, és ott már képtelenség volt korrigálni, óriási lendülettel repült keresztbe az úton, és csapódott a szemközti sziklafalnak. Ráadásul még egy másik bringás, Dan Martin is átment rajta, aki nem tudta kikerülni.

Az ausztrált azonnal kezelésbe vették az orvosok, nyakmerevítőt kapott, és kórházba szállították. Porte így kiszállt a versenyből, de ettől még maradtak izgalmak.

A hetedik helyen - 47 másodpercre volt a szakasz előtt az összetettben vezető Froome-tól - álló francia Romain Bardet a cél előtt nagyjából 30 kilométerre meglépett Warren Barguillal párban meglépett, majd a honfitársát is lerázta, és egyedül próbálta meg befejezni a szakaszt.

Egy darabig úgy tűnt, hogy még a sárga trikót is leveszi Chris Froome-ról, de a brit nem hagyta annyiban, és 2,3 kilométerrel a vége előtt az általa vezetett ötfős üldözőboly utolérte Bardet-t, és végül a kolumbiai Rigorberto Uran nyerte a sprintet célfotóval. Froome harmadik lett, és a jóváírásnak köszönhetően még növelte is az előnyét.

Tour de France 9. szakasz, Nantua – Chambéry, 181,5 km
1. Rodrigo Uran
2. Warren Barguill a.i.
3. Chris Froome a.i.

Az összetett állása:
1. Froome 38:26:28 óra
2. Fabio Aru 18 mp hátrány
3. Bardet 51 mp hátrány