Miklós Edit már augusztusban síelhet

Miklós Edit
Olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit 10 és fél hónappal sérülése után újra lesiklásban startolhatott
Vágólapra másolva!
Súlyos sérülését követően augusztusban csatolhat lécet Magyarország legjobb alpesi sízője, Miklós Edit.

"Jól érzem magam, a rehabilitáció jól halad, most már van olyan nap, amikor kétszer edzek. Ez a felépülés azon időszaka, amikor rohamosan fejlődök - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a szocsi téli olimpián lesiklásban hetedik helyezett sportoló, aki azzal érzékeltette a javulást, hogy egyik héten még csak negyven kilós súllyal guggolt, a következőn pedig már ennek duplájával.

Edit Miklos of Hungary skis the Tickety Chutes section during her FIS World Cup training run at the Lake Louise Ski Resort in Alberta, Canada on December 1, 2016. / AFP PHOTO / Mark RALSTON Forrás: AFP/Mark Ralston

jelentette ki a 29 éves síző.

Az ausztriai bukás után helikopterrel vitték le a pálya melletti orvosi épületbe Forrás: Síszövetség/Gémes Renáta

Miklós Edit - aki kétszer állt már dobogón világkupaversenyen - január 15-én az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen nagyot esett.

Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok.

Egy Innsbruck melletti magánklinikán még aznap megoperálták.

Az alpesi sízők világkupa-sorozata október végén rajtol, de november végén rendeznek először gyors számokat, míg az ötkarikás játékok jövő február 9-én kezdődik.